четвер, 17 січня 2019 16:50

Поселення із сотнями казкових палаців перетворилося на місто-привид
9

На сьогодні завершено будівництво 587 віл.
Фото: boredpanda.com
На сьогодні завершено будівництво 587 віл.
На сьогодні завершено будівництво 587 віл.
На сьогодні завершено будівництво 587 віл.
На сьогодні завершено будівництво 587 віл.

Майже 600 схожих на діснеївські палаци будинків лишилися пустувати в турецькій провінції Болу. Спорудили їх було в рамках проекту Burj Al Babas, автором якого стала місцева будівельна компанія Sarot Group. За задумкою, це мало бути елітне поселення для заможних інвесторів із Перської затоки. Та добудувати його так і не вдалося.

Будівництво поселення розпочалося ще в 2014 році. За планом, воно мало включати в себе 732 стилізовані під палац вілли, плавальні басейни, турецькі бані, оздоровчі й косметологічні центри, торговельний комплекс і мечеть. Однак роботи довелося зупинити на півшляху до завершення проекту. Усе через відсутність коштів на продовження будівництва й заборгованість обсягом 27 мільйонів доларів, пише видання Boredpanda.

Із готових 587 вілл на сьогодні викуплені 350. Та навіть за ці будинки з компанією до кінця не розрахувалися: покупці заборгували забудовнику близько 7,5 млн доларів.

"Проект оцінюється в 200 мільйонів доларів. Нам потрібно продати лише 100 вілл, щоб розплатитися з боргами. Вважаю, ми зможемо подолати цю кризу через 4-5 місяців і частково відкрити проект в 2019 році", — відзначив голова компанії Мехмет Емін Йерделен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довгі вуха та 4 лапи: показали готель незвичайної форми

Раніше показали виставлений на продаж маєток знаменитого американського діджея. Цей будинок вражає своїм королівським інтер'єром і неймовірною терасою. Розташована власність музиканта в закритому поселенні, облаштованому на острові Island Estates, що належить місту Маямі.

Зараз ви читаєте новину «Поселення із сотнями казкових палаців перетворилося на місто-привид». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути