Блендер є незамінним помічником на кожній сучасній кухні. Але, як і багато інших побутових приладів він може вийти з ладу.
Наприклад, леза блендера можуть затупитися. Однак, є надійний спосіб їх нагострити у домашніх умовах, пише Gazeta.ua.
Ножі у блендері переважно тупляться через тверді шматки продуктів, наприклад, коріння імбиру. Іноді через них доводиться міняти по кілька блендерів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як почистити ложки й виделки з неіржавної сталі: ефективний метод
Є давній і перевірений спосіб заточити ножі блендера, використовуючи шкаралупи яєць. Процес заточування доволі простий. Потрібно зібрати від 6 до 10 сухих шкаралуп яєць і помістити їх в морозильну камеру на годину-півтори. Потім заморожені шкаралупи слід розламати і помістити в блендер.
Далі блендер вмикають і подрібнюють крихку оболонку на дрібні частинки або порошок. Цей метод тільки на перший погляд здається примітивним, але насправді ножі стануть такими ж гострими, як в перший день використання.
До того ж, цей прийом допоможе перетворити шкаралупи яєць в чудове добриво для грядок.
Ножі завжди важливо підтримувати гострими. Тоді вони добре різатимуть, а користуватися ними буде легко і зручно.
До того ж, заточувати ножі можна не лише спеціальними пристроями, є чимало способів, для яких підійдуть підручні засоби
Коментарі