середа, 15 липня 2020 12:25

Купівля морозилки: як вибрати надійну техніку

Купівля морозилки: як вибрати надійну техніку
Як вибрати якісну морозилку. Фото: liebherr.com.ua

Початок сезон ягід та грибів підштовхує людей до вибору морозильної камери. Компактніша, бо має окремі висувні ящики. В одному можна зберігати рибу і м'ясо, в другому — всі ягоди, третьому — овочі. Запахи не змішуються, якщо щось одне витягаєш — інше не розмерзається.

Про це розповідає консультант столичного магазину Костянтин Волошин.

"При виборі морозилки не існує золотої середини. Одним людям важливий об'єм, іншим головне, щоб помістилася на кухні. Щоб морозилка служила довго, її не можна ставити у прохолодне приміщення. За температури менш як 15 градусів тепла компресорна олива загусає, двигуну важко запуститися. Спрацьовується швидше. Зараз бум на камери. Багато акцій, великий вибір", - переконує консультант.

На що звернути увагу при покупці:

1. Енергоефективність

Камера працюватиме цілодобово 365 днів на рік. Щоб заморожена морква не стала золотою, обирайте енергозберігаючі моделі класу А або А+. Інші не такі ощадливі.

2. Форма

Існують горизонтальні морозилки-тумби і вертикальні, подібні до холодильників.

Горизонтальні дешевші, простіші та місткіші. Верхня кришка відкриває доступ одразу до всього. Продукти лежать на решітках. Щоб не примерзали, на дно кладуть картон. Такі камери займають багато місця, їх не поставиш за шафою.

Найдешевша горизонтальна морозилка-тумба об'ємом 140 л коштує 3,5 тис. грн, на 500 л — 8–9 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибір швейної машини для домашніх потреб

Дорожчими є вертикальні морозильні камери з окремими полицями.

Мають динамічне охолодження, систему "ноу-фрост" — сухе заморожування. Усередині не утворюються лід та іній. Надлишкову вологу з камери витягає вбудований вентилятор. Але продукти в такі камери треба класти в герметичних пакетах, бо висушаться. Можна зберігати роками.

3. Управління

Морозильні камери оснащують механічним або електричним управлінням. Перший лише задає потужність охолодження, на другому можна виставляти бажану температуру всередині. Електронний блок вразливий до перепадів напруги.

Мультиварка перестала бути диковинкою та привілеєм багатих людей. Зараз це доступна техніка, яка полегшує приготування їжі.

Пристрій виглядає, як каструля з таймером. В неї достатньо покласти потрібні продукти, яка сама готує страву за програмований час. Можна тушкувати, варити борщ, холодець, варення, смажити та пекти пироги.

Як вибрати надійний пристрій далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «Купівля морозилки: як вибрати надійну техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути