Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2018 23:28

Показали надрукований на 3D-принтері будинок
6

На спорудження будинку пішов 1 тиждень.
Фото: dezeen.com
На спорудження будинку пішов 1 тиждень.
На спорудження будинку пішов 1 тиждень.
На спорудження будинку пішов 1 тиждень.
На спорудження будинку пішов 1 тиждень.

На площі Чезаре Беккаріа в Мілані спорудили надрукований на 3D-принтері будинок площею 100 квадратних метрів. На встановлення конструкції пішов 1 тиждень. Усередині незвичайної оселі облаштовано вітальню, спальню, кухню й ванну. На даху передбачено відкриту терасу.

Стіни будинку друкували зі спеціальної суміші. До складу її ввійшов перероблений бетон і будівельне сміття, зібране на місцях раніше знесених споруд. Друкував усі елементи конструкції компактний і мобільний робот. На друк 1-єї стіни такий пристрій витрачає 60-90 хвилин. Пише дизайнерський ресурс Dezeen.

У процесі виготовлення конструкції використовується максимально точна кількість сировини, що дозволяє звести до мінімуму обсяг будівельних відходів. Використані для спорудження будинку елементи після знесення можна використати повторно. Це робить такий дім не лише економним, але й екологічним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мікрожитло площею менше 10 квадратних метрів наповнили всіма зручностями

Презентовано будинок було на Міланському тижні дизайну. Авторами проекту є британська інженерна компанія Arup Group Limited разом з італійською архітектурною студією CLS Architetti. Розробники мали на меті продемонструвати, що 3D-технології можна використовувати для швидкого будівництва дешевого житла.

Як стверджують автори проекту, ціна 3D-друку на один квадратний метр нині становить 1000 євро. Це вдвічі менше за середню вартість традиційного будівництва. Щодалі 3D-технології розвиватимуться, ціна може знизитись до 200-300 євро за квадратний метр.

Раніше показали будинок-трансформер, який перетворюється з бункера на розкішне житло. Знаходиться він у Варшаві. Зовні мало нагадує обжиту оселю. Однак змінює неприступний вигляд, щойно господар входить у головні ворота.

Зараз ви читаєте новину «Показали надрукований на 3D-принтері будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути