Холодильник — незамінний побутовий прилад, функціонал якого вже давно не обмежується збереженням продуктів. Перед придбанням холодильника варто визначитися з розмірами і функціоналом. Однією з найкращих моделей холодильників є холодильник Атлант. Ціна його порадує навіть людей с досить обмеженим бюджетом. Профільні експерти категоризують більшість холодильників за внутрішнім об'ємом на 5 основних видів:
• Маленькі. Обсяг таких холодильників становить близько 50-60 літрів, чого більш, ніж достатньо для збереження продуктів для однієї людини. Такі холодильники ідеально підійдуть для дачі, готелю або офісу;
• Міні-бари. У переважній більшості випадків обсяг таких холодильників теж становить близько 50-60 літрів. Такі холодильники використовуються для зберігання напоїв, фруктів і закусок;
• Холодильник європейського стандарту. Обсяг таких холодильників становить мінімум 50 літрів, максимум — 140 літрів. Такі моделі чудово підійдуть для невеликих квартир з декількома мешканцями — простору цілком вистачить для повного забезпечення невеликої сім'ї;
• "Широкі" варіанти холодильників — використовуються в великих квартирах і приватних будинках, в них можна зберігати не тільки продукти харчування, але і заготовки на зиму;
• Великі холодильники — обсяг найбільших холодильників варіюється в діапазоні 350-850 літрів. Такі холодильники купуються для великих квартир або заміських будинків, адже обсягу камер такого холодильника цілком вистачить для забезпечення свіжими продуктами великої сім'ї або навіть декількох.
Також, обов'язково варто звертати увагу на компоновку холодильними камерами різного призначення:
• Основні камери для короткострокового зберігання — продукти в таких камерах можна зберігати протягом 3-5 діб;
• Камери для довготривалого зберігання продуктів — в таких камерах продукти зберігаються набагато довше, крім того, їх обсяг зазвичай більше, ніж у камер для короткострокового зберігання;
• Камери для заморожування — такі камери є практично в будь-якому холодильнику, але на сучасному ринку побутової техніки є і досить просунуті, портативні, моделі без морозильних камер, які використовуються для короткострокового зберігання продуктів;
• Камери для шокової заморозки. У таких камерах продукти заморожуються за годину-півтора. Подібні холодильники використовуються на професійних кухнях в ресторанах і кафе для швидкої заморозки продуктів відразу після транспортування.
Коментарі
1