Ексклюзиви
пʼятниця, 24 серпня 2018 23:28

Назвали найпоширені помилки при виборі кольору стін
10

Помилки при виборі кольору стін: назвали 4 найчастіші
Фото: vidpoviday.com
Помилки при виборі кольору стін: назвали 4 найчастіші
Помилки при виборі кольору стін: назвали 4 найчастіші
Помилки при виборі кольору стін: назвали 4 найчастіші
Помилки при виборі кольору стін: назвали 4 найчастіші

Кольорова гама стін є мало не головною при оформленні приміщення. Для створення гармонійного і цільного простору, варто уникати помилок при виборі певного відтінку.

Про них докладніше пише Аrchidea.

1. Неврахування освітлення

Це одна з найгрубіших помилок при виборі кольору. Різне освітлення може показати його по-різному, позбавивши насиченості або надавши сторонній відтінок.

При природному освітленні кімнати з вікнами на північ і на захід зі стінами, пофарбованими однією фарбою, будуть виглядати по-різному. При штучному освітленні колір залежить від того, які у вас лампочки, від їх колірної температури, індексу передачі кольору, кількості джерел світла.

Тут допоможуть пробні фарбування. Пофарбувати на підготовлених шматках гіпсокартону можна переносити з місця на місце, досліджуючи те, як колір працює на різних стінах і при різному освітленні. Це допоможе не помилитися з вибором відтінку і не перефарбовувати потім всю кімнату.

2. Порушення балансу

При роботі з кількома відтінками, баланс між ними особливо важливий. Пам'ятайте про правило 10/30/60: співвідношення відтінків палітри, використаної в оформленні кімнати.

Для гармонійного вигляду кімнати 60% поверхні стін повинно бути пофарбовані самим нейтральним відтінком з палітри, який надає очам можливість відпочити і має заспокійливу дію. Другий, трохи більш насичений відтінок повинен займати близько 30% стін, а самий зухвалий і яскравий - виступати в якості акценту і займати найменше площі - 10%.

3. Оформлення кожної кімнати окремо

Житло є єдиним цілим, а не просто ізольовані кімнати. Якщо кольорове оформлення приміщень, особливо послідовно з'єднаних один з одним, не продумано, результат може виявитися невиразним. Відтінки різних кімнат повинні гармонійно поєднуватися між собою.

Цей принцип об'єднує їх в стильний інтер'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали наймодніший колір інтер'єру 2018

4. Ігнорування контрасту

Якщо всі предмети занадто схожі за кольором один на одного і співвідносяться з кольором стін, інтер'єр буде здаватися нудним і втратить свою індивідуальність.

Тому краще поєднувати світлі відтінки з темними, а теплі з холодними. Гармонійніше буде створити контраст за рахунок аксесуарів, текстилю та меблів.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найпоширені помилки при виборі кольору стін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути