Велика кухня не завжди означає, що краща. Крім великого простору, є ще й мінуси, на які потрібно зважати.
Переваги невеликої кухні:
1. Погонні метри кухонних меблів, стільниць, оздоблювальні роботи, коштують не дешево. То економічний бік питання стає очевидним. Малі кухні також радують швидкістю ремонту.
2. Під час приготування їжі господині не потрібно буде ходити між розставленими шафками. Це прискорить і спростить процес. Усе необхідне знаходиться під рукою. Грамотний підхід до вирішення проблеми площі в результаті робить маленькі кухні зразком ефективного планування.
3. Невелике приміщення надає менше можливостей для зберігання, але при цьому у великого приміщення з безліччю шаф є свої недоліки. Головний з них - ризик зберігати більше продуктів, посуду і техніки, ніж потрібно насправді. Це призводить до того, що потрібний предмет ви шукаєте дуже довго, по шляху гублячись в непотрібних.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стильний інтер'єр: показали приклади прямої кухні
4. Мала площа статі, робочих поверхонь, фартуха і фасадів вимагають менше часу для прибирання. У них будуть зберігати тільки необхідний посуд, замість колекцій сервізів. А ше мала кількість посуду, підштовхуватиме часто його мити. Тому в раковині не буде покладів брудного посуду.
5. Якщо це кухня-студія, то урізання її площі, комфортно впишеться у зручну вітальню. Це створить більш багатофункціональний простір, а мала кухня створювать затишну атмосферу.
Підлога для кухні має бути практичною. Тобто, вологостійка та легка в очищенні. Також не піддаватися подряпинам та поломок.
Вибір оздоблювальних матеріалів величезний, тому рішення вимагає обдумування.
Натуральний камінь може бути в вигляді мармуру, сланців, вапняку, пісковика або травертину, але всі вони вимагають більш-менш тривалого захисту статі, щоб служити довгі роки.
Коментарі