Ексклюзиви
вівторок, 13 квітня 2021 10:12

Найсвіжіші тренди освітлення інтер'єру в 2021 році
12

Інтер'єр 2021: який вибрати світильник
Фото: remontbp.com
Інтер'єр 2021: який вибрати світильник
Інтер'єр 2021: який вибрати світильник
Інтер'єр 2021: який вибрати світильник
Інтер'єр 2021: який вибрати світильник

Новинки в інтер'єрі стосуються не тільки оформлення стін чи підлоги, а й освітлення. Базові чорний, білий і сірий кольори в дизайні освітлювальних приладів є безпрограшним варіантом.

Тут слід звернути увагу на наявність віконних прорізів і розташування самого приміщення. Кімнати, які виходять на північну сторону, як правило, потребують додаткових джерелах світла не тільки у вечірній або нічний час. Через потрапляння мінімальної кількості сонячного світла, а також в залежності від функціонального призначення, іноді в таких кімнатах є необхідність використовувати підсвічування навіть удень.

Кімнати з розташуванням вікон в південному напрямку більшу кількість часу купаються в променях сонця, тому в цьому випадку досить використовувати штучне освітлення лише в темний час доби.

У 2021 році в моді природні матеріали - дерево, бамбук, скло або різні тканини. Тому при виборі освітлювальних приладів дизайнери рекомендують звернути увагу на вироби такої якості. Наприклад, торшер з листям, бра з плафоном у вигляді квітки або люстра з "гілочок".

Раціональне використання простору і мінімалізм, що проявили себе в багатьох напрямках, не могли не торкнутися висвітлення. Тому простота форм, лаконічність і відсутність зайвих деталей в люстрах або світильниках в цьому році на піку популярності.

Подібна пропозиція обов'язково припаде до смаку бажаючим доповнити інтер'єр тієї або іншої кімнати незвичайним і приковує увагу предметом, який візьме на себе роль акценту і перетворить весь інтер'єр. Це прекрасна можливість відступити від всіх правил і створити неповторну атмосферу. Головне дотримати баланс між дизайнерським винаходом і стриманістю загального оформлення.

Всілякі деталі і вкраплення з латуні вже давно проявили себе з кращого боку в сантехніці, вазах, годинниках і інших аксесуарах, тому дизайнери з активністю застосовують подібний сплав в дизайні освітлювальних приладів. Таке доповнення на люстрі або світильнику виглядає набагато цікавіше будь-якого металу і наповнює простір теплом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модна однушка: дизайнери показали місця для яскравих акцентів

Освітлювальні прилади у вигляді куль успішно закріпилася в списку трендів для 2021 року. Вони можуть виготовлятися з прозорих, напівпрозорих або повністю непрозорих матеріалів. Дуже красиво і оригінально виглядають вироби з комбінованих матеріалів або прозорі світильники з лампами круглої форми. Використовуються подібні "кулі" в дизайні бра, люстр та інших видів освітлювальних приладів.

Точкові світильники прекрасно підкреслюють деякі деталі і створюють ілюзію "світла зі стелі" або ефект "зоряного неба".

Під час карантину багато змушений працювати вдома. Теоретично можна працювати на дивані або на кухні, проте це не підходить на тривалу перспективу. Щоб це було максимально зручно, варто облаштувати робочий куток.

Стіл не має бути занадто маленьким. Біля нього повісити полиці для зберігання необхідних дрібниць та дошку для планування.

Зараз ви читаєте новину «Найсвіжіші тренди освітлення інтер'єру в 2021 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути