субота, 05 жовтня 2019 01:35

Міф чи реальність: яким порадам по господарству можна вірити
5

 

Сьогодні в інтернеті можна зустріти сотні порад, як зробити наше повсякденне життя трохи простіше. Але чи так вони дієві насправді?

11 найбільш незвичайних господарчих порад - чи всі прийоми виправдовують очікування, відповідають експерти.

Порада 1: Якщо раковина забилася, досить залити в сток трохи лимонного соку і почекати 5 хвилин.

Експерт: "Зазвичай причина засмічення в раковині – залишки їжі. Ви коли-небудь бачили, щоб лимон розчиняв їжу? Якщо під рукою немає спеціального засобу, а засмічення потрібно прочистити терміново, допоможе наступний спосіб: засипаємо 3-4 столових ложки соди в сток, і заливаємо склянкою оцту. Даємо піні зійти і промиваємо водою. Для більш серйозних засмічень підійде суміш 1 до 1 будь-якого засобу з хлором та рідини для миття посуду. Залиште її в стоці на пару годин і змийте великою кількістю води. Засіб для посуду змиє жир зі стінок зливу, а хлор продезинфікує його".

Порада 2: Видалити шерсть домашнього улюбленця з меблів легко, якщо надіти на руку гумову рукавичку, змочену у воді, та провести по поверхні.

Експерт: "Це працює. Гумова рукавичка чудово замінить спеціальну щітку з гумовим ворсом для очищення меблів і килимових покриттів від шерсті. Поставте ємність з водою поруч з поверхнею, яку треба очистити, щоб вчасно змивати з рукавички зібрану шерсть водою, це заощадить ваш час на походи до раковини".

Порада 3: Від неприємного запаху в холодильнику допоможе позбутися склянка з кількома чайними пакетиками, залишена всередині на 5-6 годин.

Експерт: "Якщо неприємний запах не сильно виражений, цей спосіб може допомогти, оскільки чай має всмоктуючу властивість. Але склянка з пакетиками чаю не здатна повністю позбавити холодильник від запаху, який з'явився від зіпсованих продуктів. У таких випадках необхідно провести повну очистку поверхонь за допомогою дезінфікуючих засобів, усунути причину виникнення запаху, і лише після цього можна поставити склянку з чаєм".

 

Порада 4: Очистити мікрохвильову піч від жирного нальоту можна, поставивши на 5 хвилин нагріватися блюдце з сумішшю 1 до 1 з чистої води і 9% оцту.

Експерт: "Метод дійсно допоможе впоратися з застиглим жиром на стінках печі, але будьте готові до того, що запах після цієї процедури в кухні буде нестерпним. Краще використовувати спеціальні миючі засоби, які можна нанести на стінки, залишити на 5 хвилин і без особливих зусиль змити плями".

Порада 5: Видалити жирні плями з одягу, поки вони ще свіжі, можна за допомогою засобу для миття посуду. Просто нанесіть трохи на пляму, залиште на 10 хвилин, і ретельно змийте.

Експерт: "Метод може допомогти, якщо жир харчовий і пляма ще не встигла засохнути. В інших випадках допоможе лише хімчистка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальне зберігання: показали найкращі кухонні хитрощі

Порада 6: Позбутися від затхлого запаху в шафах допоможе звичайна пачка соди. Просто відкрийте її і поставте на одну з полиць, вашуа білизна і одяг залишаться свіжими, навіть якщо пролежали півроку в очікуванні відповідного сезону.

Експерт: "Відмінний порада. Прибираючи літні або зимові речі, ставте на полицю банку з содою. До потрібного сезону вони залишаться свіжими. Ще один прийом: просочіть папірусовий папір улюбленим парфумом та покладіть на полицю. Зверху розкладіть одяг. Завдяки цьому ваші речі завжди матимуть тонкий аромат ваших улюблених парфумів."

 

Порада 7: Замість льоду кидайте в напої попередньо заморожений виноград. Це охолодить напій не гірше за лід, але при таненні виноград не розбавить ваш напій водою, зберігаючи його консистенцію.

Експерт: "Хороша ідея. До речі, це ще і відмінний спосіб швидко зробити корисну охолоджену воду: дістаньте заморожений виноград, вдарте кілька разів по пакету молотком для відбивання м'яса, щоб злегка порушити цілісність шкірки ягід, і киньте ягоди в термос з чистою питною водою. Виноград підтане, охолодить воду і злегка підсолодить її фруктозою. Вийде смачний і корисний напій на весь день".

Порада 8: Очистити вази, скляні пляшки з вузькою шийкою можна і за допомогою рису: насипте всередину столову ложку крупи, додайте теплої мильної води і потрясіть.

Експерт: "Головне правильно вибрати крупу: пшоно, перловка або гречка досить великі і важкі, тому не варто використовувати їх для чищення виробів із тонкого скла. Манна крупа не підійде – вона тільки прилипне до внутрішньої поверхні. Найкраще допоможе впоратися з брудом і не зашкодить посуду звичайний білий рис".

Порада 9: Пересолений суп можна врятувати, якщо покласти в нього одну велику очищену картоплину і проварити. Вона вбере зайву сіль і допоможе відновити смаковий баланс.

Експерт: "Такий спосіб спрацює, якщо суп пересолений не дуже сильно. В іншому випадку єдине, що може врятувати блюдо – вода. Влийте в каструлю таку кількість рідини, яка зможе нейтралізувати надлишок солі (перевіряйте за смаком), ретельно перемішайте і прокип'ятіть суп ще раз".

 

Порада 10: Відчистити білі кросівки або кеди від забруднень допоможе звичайна зубна паста. Нанесіть її на пляму, потріть щіткою і змити теплою водою – ваше взуття стане новим.

Експерт: "Цей метод дійсно працює, тільки доведеться трохи повозитися з сильно в'ївшимися плямами: потрібно залишити засіб на взутті на 10-15 хвилин і тільки потім приступати до подальших дій".

Порада 11: Якщо на дерев'яних меблях з'явилися подряпини, не поспішайте її викидати: реанімувати виріб можна з допомогою звичайного грецького горіха. Натріть їм подряпини, і стілець, стіл або тумба будуть виглядати як нові.

Експерт: "Волоський горіх допоможе в тих випадках, коли виріб виготовлено з дуба або "під дуб". В інших випадках грамотніше всього провести кілька більш глобальних, але дієвих процедур: зняти лакофарбове покриття, зробити шліфування поверхні і потім заново нанести фарбу на предмет меблів".

Білий колір в інтер'єрі хоч і мазкий, але він позитивно впливає на фізичний стан людини. Він допомагає завжди бути в тонусі, наповнює енергією. З ним ви відкинете всі свої переживання, страхи. Білий колір стимулює роботу органів зору та ендокринної системи і навіть може допомогти очистити ваш організм від непотрібних шлаків і токсинів. Правда з білим необхідно дотримуватися і деякої обережності, надлишок цього кольору загрожує дратівливістю і швидкою стомлюваністю.

Зараз ви читаєте новину «Міф чи реальність: яким порадам по господарству можна вірити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути