понеділок, 27 лютого 2023 02:50

Як правильно доглядати за пуховиком, щоб він зігрівав довше ‒ корисні поради

Як правильно доглядати за пуховиком, щоб він зігрівав довше ‒ корисні поради
Якщо за пуховиком неправильно доглядати він може швидко втратити свій вигляд і якість. Фото: pixabay.com

Незалежно від того, якого виду і за яку ціну пуховик ви придбали на зиму, якщо за ним неправильно доглядати, скоро він втратить і свій вигляд, і якість.

Як зберігати пуховик, прати й чистити його так, щоб не викинути після сезону, пише засновниця одного з українських брендів пуховиків Марія Монтьєва.

Якщо пуховик із синтетичним наповнювачем, доглядати за ним значно легше. Прати його можна в машинці, дотримуючись рекомендацій виробника. Але така куртка може пережити два – три прання і наповнювач зіб'ється.

Пуховик з натуральним наповнювачем потребує тільки сухої чистки. На цьому потрібно наголосити, коли здаєте його до хімчистки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для дощових днів. Трендові й перевірені комбінації осінніх образів

Виробники, які працюють з натуральним пухом, часто застосовують і дорогі тканини зі спеціальним просоченням. Деякі з них, особливо ті, що використовують провідні аутдор бренди, бажано не прати. Від цього можуть постраждати їхні захисні функції.

Але, якщо куртка якісна і ви в цьому впевнені, можна випрати її в машинці. Якщо наповнювач неякісний, після прання на тканині можуть залишитися брудні жовтуваті плями. Це через те, що пух під час виготовлення був погано промитий. Тому краще не ризикувати.

Якщо ж вирішили прати пуховик удома, є кілька правил. Прати його потрібно в машинці й викручувати на високих швидкостях, щоб пух був максимально віджатий.

Після прання пуховик потрібно розрівняти й сушити на максимально пласкій поверхні. Це може бути звичайна сушарка для білизни. Слід пам'ятати, що в прохолодному приміщенні сушити пух небезпечно – він може залежатися вологим і з'явиться неприємний запах.

Після того, як пуховик висохне, може скластися враження, що пух усередині кудись зник. Проте він просто збився в невеликі грудочки. Кожну таку грудочку потрібно розім'яти в руках, а потім гарно розтрусити пуховик. Тоді він набуде попереднього об'єму.

Пуховик після закінчення сезону потрібно ще й правильно скласти на літо до шафи. Перед цим його слід почистити або випрати. Зберігатися слід чистим. Бруд має властивість вбиратися глибше в структуру пуху, і він може набути неприємного запаху, позбутися якого буде нелегко.

Для зберігання пуховика використовують чохол для одягу з тканини, яка пропускає повітря. Гардеробна кімната чи шафа також мають бути сухими й провітрюватися.

Якщо ж пуховик із синтетичним наповненням, достатньо його зберігати чистим у чохлі для одягу.

Шкіряний одяг навіть з віком може виглядати, як новий. Але для цього за ним потрібно правильно доглядати. Як дбати про куртку з натуральної шкіри, щоб вона не втрачала привабливого вигляду, пише Gazeta.ua.

Порядок у шафах допоможе заощадити час і зусилля під час одягання. Правильно складені чи розвішені речі додають простору гардеробним. І тоді питань "куди ж його все запихати", просто не виникатиме. Gazeta.ua зібрала поради, як навести порядок в шафі, щоб стало більше місця.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно доглядати за пуховиком, щоб він зігрівав довше ‒ корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути