Далеко не кожне, навіть прохолодне місце підходить для довгострокового зберігання картоплі.
Ідеальне місце, щоб зберігати картоплю, - темне й прохолодне, пише Gazeta.ua.
Натомість у холодильнику картопля довго не зберігатиметься. Справа в тому, що низька температура та висока вологість можуть спровокувати утворення цукрів у картоплі. Це призведе до зміни смаку та текстури.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де і як правильно зберігати цибулю: корисні поради
Не варто також тримати картоплю у сонячному місці. Адже прямий доступ до сонячного світла може призвести до позеленіння картоплі та утворення соланіну, отруйної речовини. У такому випадку картопля стане небезпечною для вживання.
У закритому вологому просторі картоплю також не можна тримати. Це сприятиме розвитку грибків та цвілі. Не рекомендують зберігати картоплю й поруч з цибулею. Гази, які виділяє цибуля, можуть сприяти передчасному проростанню картоплі.
Слід також уникати зберігання картоплі поблизу джерел тепла, наприклад, біля плит або радіаторів. Тоді картопля швидше проростатиме й втрачатиме якість.
Натомість найкраще зберігати картоплю у вентильованих контейнерах. Там повітря може вільно циркулювати навколо коренеплодів і запобігати накопиченню вологи.
Морква ‒ одна з найневибагливіших овочевих культур. В Україні її вирощують ледь не на кожному городі.
Але інколи важко зрозуміти, коли морква вже дозріла і її можна збирати. Про ознаки дозрівання моркви, правила її збирання та зберігання пише Gazeta.ua.
Коментарі