середа, 22 лютого 2017 17:56

Філармонію у Гамбургу відкрили після 10 років будівництва
35

Фото: bryla.pl
Архітектори проекту з Herzog & de Meuron

Ельбська філармонія у Німеччині чекала на відкриття впродовж 10 років. У січні відбувся офіційний прийом відвідувачів. За цей час вартість будівництва зростала з шаленими темпами та досягла 866 млн євро. Це при тому, що на початку бюджет вирахували у 50 млн євро, розповідає bryla.pl.

Проект будівлі розробили в Herzog & de Meuron. Над особливостями акустики всередині працювала компанія Yasuhisa Toyota, автори проектів будівель для компанії Дісней у Лос-Анжелесі. Філармонію звели на місці старого зерносховища, яке на початку ХХ століття використовували для зберігання чаю, тютюну та какао. Під час Другої Світової Війни будівлю було зруйновано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 будинків світу, номінованих на архітектурного Оскара у 2017 році

Висота будівлі складає 110 метрів. Зводили філармонію з двох частин. Внизу стіни з червоної цегли, подібні до тих, які були у зерносховища, а нагорі - вікна з гнутого скла. Форма верхньої частини нагадує вітрила під час шторму, вкриті морською піною.

Частини будівлі розділяє оглядовий майданчик площею 4 тис. кв. м. Ця територія відкрита для кожного відвідувача незалежно від того, має він чи ні квиток на концерт.

Всередині концертний зал філармонії має висоту 50 метрів та розрахований на 2100 місць. Також є багаторівневий паркінг на 500 автомобілів, готель, ресторани та розкішні апартаменти.

Зараз ви читаєте новину «Філармонію у Гамбургу відкрили після 10 років будівництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути