четвер, 27 жовтня 2016 16:00

Біопаливо з листя пресують у домашніх умовах

Біопаливо з листя пресують у домашніх умовах

Брикети для опалення з листя та паперу виготовляє Максим Сорока із Дніпра. Складові рубає, змішує будівельним міксером та збиває у клунки різного розміру. Каже, листя різних дерев гріє по різному - найкраще гріє паливо з каштана липи та тополі.

"Можна виготовити спеціальний прес у себе вдома та крутити дулю енергетичним корпораціям. Під час спалення вугілля виділяється дуже багато шкідливих речовин, які не зовсім корисні для нашого здоров'я. Це групи аерозолів важких металів, радіоактивні в тому числі, закиси азоту, дуже багато сірки, яка у повітрі, коли змішується з водою і хмарами створює пари сірчаної кислоти. А дерева ж на всіх не вистачить - скільки лісів треба вирубати", - розповідає Максим.

Для листя каштана теплопровідність складає 2300 кКал/кг, листя липи - 2850 кКал/кг, тополі - 2900 кКал/кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У спальні ставлять вазони валеріани та жасмину

"Беремо будь-які рослинні відходи, опале листя. Або можна суміш стружки і опалого листя. Для зв'язки - макулатуру. Міксером будівельним змішуєте це в кашу і використовуєте у співвідношенні один до шести або один до дев'яти. Можна крохмаль використовувати", - говорить майстер.

Максим дізнався, що за подібними технологіями виготовляють паливні продукти працівники банків та домогосподарки.

"Одна дівчина мені прислала зразок, де є і трава, і туалетний папір, а працівниця банку працює зі шредером, таким папером - і робить з нього брикети. Ця жінка з банку зробила на півтора місяці брикетів таких, щоб палити в хаті. Є люди на місяць, на пів місяця забезпечують себе. Як би то не було - це вже економія. Я також використовую водорості, дві з половиною тисячі кілокалорій в них теплопровідність", - розповідає Максим.

Зараз ви читаєте новину «Біопаливо з листя пресують у домашніх умовах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути