неділя, 15 листопада 2020 02:28

Архітектура вражає: показали затишний будинок в унікальному місці
9

Оновлення дому: як змінити стару будівлю
Фото: archdaily.com
Оновлення дому: як змінити стару будівлю
Оновлення дому: як змінити стару будівлю
Оновлення дому: як змінити стару будівлю
Оновлення дому: як змінити стару будівлю

На окраїні Вільнюса в районі Регіонального парку архітектори закінчили незвичайний проект. Вони оживили занедбану будівлю, зберігаючи особливості мальовничого унікального ландшафту

Разом з основним будинком реконструювали і комору. Вона знаходиться нижче пагорба і пов'язана бруківкою з кам'яного щебеню.

Низька дерев'яна огорожа виступає в якості тонкої межі ділянки. Немає рослинних композицій, лише деякі нещодавно висаджені сосни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фантазія вражає: відкрили готель незвичайної форми

Будинки відображають спокійну, стійку культуру архітектурного дизайну. Основний будівельний об'єм інтегрується в пагорб і частково не покривається ним. Це не має на меті домінувати після природи. Такі стосунки дають відчуття чуйності та пластичності.

Об'ємний виріз зроблений для тераси, що додає додаткову елегантність архітектурному силуету. Ця тераса дає можливість спостерігати за долиною та навколишньою природою.

Фасади зроблені з натурального кедрового дерева. Цей матеріал не тільки забезпечує тривалий захист, але і є стійким. Деталі вікон та дверей виготовляються з міді.

У місті Франкфурт-на-Майні Комісія міжнародної премії Highrise Award вибрала кращий житловий будинок за 2020 рік. Премія видається для будівель висотою від 100 метрів, які були побудовані за останні два роки. Її вручали після оцінок проєкту з інженерної, архітектурної, екологічної та естетичної точки зору.

Зараз ви читаєте новину «Архітектура вражає: показали затишний будинок в унікальному місці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути