Ексклюзиви
неділя, 23 червня 2024 21:30

Як вигнати мух із кухні: бюджетні поради

Як вигнати мух із кухні: бюджетні поради
Чим відлякувати мух з будинку Фото: Depositphotos

Впоратися з надокучливими комахами дуже легко, якщо виконувати прості поради.

Влітку проблема з комахами у будинку загострюється. Ви можете купувати магазинні репеленти або робити пастки для мух своїми руками, проте легше запобігти появі небажаних крилатих.

Щоб на кухні не було мух, дотримуйтесь шести простих правил, пише Express.

Тримайте відро для сміття подалі від прямих сонячних променів

Проста порада допоможе уповільнити процес розкладання відходів. Це зменшує ймовірність, що личинки комах опиняться у сміттєвому баку.

Проверніть трюк із оцтом

Оцет не тільки зробить ваш кухонний кошик чистим, але й запобігатиме появі небажаних комах. Змішайте розчин з рівних частин води й оцту в пульверизаторі, обприскайте відро для сміття, а потім губкою для миття посуду очистіть внутрішню і зовнішню частину ємності.

Якщо мошки вже опинилися на дні бака для сміття, то дійте оперативно. Просто змішайте одну частину оцту з двома частинами окропу і вилийте у відро для сміття.

Витріть пролиті рідини

Будь-які бризки жиру на зовнішній стороні відра для сміття або частинки їжі відразу ж приваблюють мух. Щоб запобігти цьому, використовуйте каву, яка легко прибирає жир. Для цього насипте дві чайні ложки кавової гущі на вологу тканину та зітріть жирні плями.

Крім того, ви можете насипати трохи кавової гущі на дно відра для сміття перед тим, як одягнути новий мішок. Такий трюк усуне неприємні запахи.

Використовуйте харчову соду

Простий спосіб "захистити" кухню від мух: насипати харчову соду на дно смітника або мішка для сміття. Коли мінятимете пакет, не забудьте повторити цей лайфхак з харчовою содою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко вигнати мурах з кухні: підказали дієвий спосіб

Спробуйте лайфхак із лимоном

Щоб смітник пахнув свіжістю, використовуйте популярний цитрус. Для цього помістіть на дно ємності лимон, залиште його на 20 хвилин, протріть половинкою лимона внутрішню поверхню, а лише потім поміщайте чистий пакет для відходів.

Застосуйте засіб для миття посуду

Проста рідина для миття посуду – ефективний спосіб, щоб позбутися мікробів та запобігти зараженню личинками мух. Ви можете вимити сміттєвий бак губкою для миття посуду та відповідною рідиною. Або наповніть бак гарячою водою і рідиною для миття посуду, залиште на 10 хвилин, злийте воду і витріть ємність тканиною.

Можна з підручних засобів виготовити різноманітні пастки та приманки для мух. Наприклад, із пластикової пляшки. Для цього потрібна зрізати ножицями або ножем верхню частину пластикової пляшки на третину й зняти кришку. Відрізану частину переверніть шийкою вниз. Краї двох частин пляшки скріпіть клеєм, скотчем або степлером. А всередину налийте будь-яку солодку рідину або м'ясний бульйон і поставте в тепле місце. Мухи будуть злітатися на приманку, а вилетіти назад не зможуть.

Можна також взяти скляну банку, налити в неї 100 мл оцту і додати кілька крапель рідкого мила. Цю рідину потрібно спінити і накрити банку прозорою плівкою. Потім на поверхні плівки зробити кілька отворів, в які зможуть залітати мухи.

Зараз ви читаєте новину «Як вигнати мух із кухні: бюджетні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути