середа, 19 червня 2019 11:54

Як перетворити звичайну ванну кімнату на SPA: поради з прикладами
20

Ванна в стилі SPA – ідеальне місце для релаксу.
Фото: pinterest.com
Ванна в стилі SPA – ідеальне місце для релаксу.
Ванна в стилі SPA – ідеальне місце для релаксу.
Ванна в стилі SPA – ідеальне місце для релаксу.
Ванна в стилі SPA – ідеальне місце для релаксу.

Стилізована під SPA ванна – це місце, де можна розслабитися й заспокоїти нерви, привести до ладу думки й відновити сили.

Що допоможе створити вдома відповідну атмосферу, порекомендував buyerselect.

1. Зробити панівними заспокійливі природні тони. Ідеально підійдуть білий, бежевий, м'які відтінки сірого, різні варіанти коричневого.

2. Подбати, щоб в інтер'єрі були присутні природні елементи. Йдеться про дерево, камінь і воду.

3. Зробити багатошарове освітлення: верхнє, робоче й точкове. Встановити димери: вони дозволять за потреби приглушувати яскравість світла й тим самим створювати більш романтичну й сприятливу для розслаблення атмосферу.

4. Очистити простір від зайвих речей. Чим просторіша кімната й простіше її оформлення, тим краще. Рушники, мийні засоби, парфумерія, косметика — усе має знаходитись на своєму місці. Можна розкласти їх по шафках, помістити на срібні або скляні підноси й виставити на стільниці. Рушники можна покласти в плетені кошики або на відкриті полички, косметику – скласти в органайзери.

5. Додати живих рослин. Можна поставити горщики з квітами на підлогу або підвіконня. Якщо місця не багато, підвісити їх до стелі. Живі рослини допоможуть розбавити кольорову палітру кімнати, додадуть в інтер'єр індивідуальності. Найкраще підійдуть алое, бамбук, бегонія, орхідея, драцена, "жіноче щастя", плющ, дифенбахія, філодендрон – усі вони добре почуватимуться в умовах підвищеної вологості, які наявні у ванній. Як варіант, можна також поставити у вазу букети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ванна в чорно-білих тонах: подали вдалі ідеї для оформлення

6. Покласти біля ванної дерев'яний килимок. Найкраще — з кедра або тикового дерева: ці матеріали стійкі до вологи.

7. Розповсюдити по кімнаті заспокійливі аромати. Підійде м'ята, евкаліпт, лаванда, жасмин, іланг-іланг, чайне дерево, пелюстки троянд або ваніль.

8. Придбати скраби для тіла, солі й пінку для ванни та подібне — усе, чим можна себе побалувати. Виставити їх на відкриті полиці або зберігати в красивих скляних банках на стільницях.

9. Поставити стілець або невелике крісло. Це додасть кімнаті затишку. Крім того буде де присісти, щоб після прийому ванної чи душу змастити тіло кремом.

10. Придбати столик для ванної. На нього можна буде поставити келих вина, чашку заспокійливого чаю або книжку. Зручно також класти на такий столик банне приладдя й мийні засоби.

Схожими на SPA-кімнату є ванні в середземноморському стилі. Цей напрям поєднує в собі іспанські, грецькі й італійські традиції. Має вкраплення рустикальних мотивів. Зокрема, вимагає використання натуральних матеріалів і відтінків, які зустрічаються в природі.

Зараз ви читаєте новину «Як перетворити звичайну ванну кімнату на SPA: поради з прикладами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути