Ексклюзиви
неділя, 20 січня 2019 23:36

Як оформити спальню, щоб солодко спати
7

Фото: archidea.com.ua

Правильно оформлення спальня має допомагати розслаблятися та настроюватися на сон. Щоб цього добитися, варто дотримуватися кількох важливих принципів.

1. Головним фактором, що впливає на сон, є місце для сну.

Матрац може бути незручним з різних причин - надто м'який, занадто твердий, надто неоднорідний, що втратив пружність. Через це ви можете крутитися всю ніч, що, без сумнівів, вплине на якість сну.

2. На сон впливає і постільна білизна. Чи приємно шкірі, наскільки добре вона пропускає повітря і вбирає вологу? Виходячи з цих факторів, кращим вибором є постільна білизна з натуральних матеріалів, з комфортною м'якою поверхнею.

3. Чим темніше у спальні, тим легше в ній заснути. Нервова система підпорядковується добовому циклу, орієнтуючись на зміну освітлення.

Електричне освітлення порушує добові ритми організму.

Щоб спальня сприяла розслабленню і хорошому сну, варто домагатися абсолютної темряви. Допоможуть щільні штори, штори-блекаут, які не пропускають світло з вулиці.

4. Колірна гамма повинна бути заспокійливою. Варто уникати дуже яскравих, кричущих квітів, неонових кольорів - це надмірно стимулює нервову систему і заважає засипанню. Можна виділити три категорії відтінків, які варто використовувати в спальні: це світлі, холодні і темні тони.

Холодні відтінки на зразок синього і блакитного, прохолодних зелених відтінків заспокоюють, а теплі - стимулюють).

Темні кольори - ще одні великі помічники в спальні, адже вони створюють в приміщенні відчуття ночі, маючи в своєму розпорядженні до сну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тісно та стильно: визначили найкращі смарт-квартири року

5. Мінімалізм

Якщо перед сном навколо себе ви спостерігаєте багато мотлоху, це може заважати вашому нормальному засипанню. Він викликає відчуття тривоги і незручності і аж ніяк не сприяє розслабленню. Тому однозначно варто звернутися до перевірених способів організації зберігання, позбутися від зайвих речей і винести все непотрібне з оазису спокою, яким є ваша спальня.

У Лондоні створили готельний номер, схожий на матку. У ньому людина може відчути себе наче в маминому животі: безпечно й комфортно. Для цього спальне місце в номері облаштували в ніжно-рожевих тонах і встановили коконоподібне ліжко з високотехнологічними матрацами. Також забезпечили наявність приглушеного світла й подбали про відсутність в інтер'єрі гострих країв.

Зараз ви читаєте новину «Як оформити спальню, щоб солодко спати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути