четвер, 11 січня 2018 23:28

5 простих способів швидко взимку висушити одяг

Погана погода та брак місця ускладнюють висушування одягу. Не обовязково для цього розвішувати речі по обігрівачах та батареях.

Ми зібрали деякі підказки про те, як висушити білизну в приміщенні, зважаючи на проблеми вологості у домі.

Автор: yalo.su
  Одяг найкраще сушити на кухні або в коридорі
Одяг найкраще сушити на кухні або в коридорі

1. Уникати спальні або вітальні

Щоб не було цвілі у домі, потрібно уникати сушіння білизни в тих кімнатах, де проводите найбільше часу. Найчастіше це вітальня та спальня.

Замість цього краще розмістіть сушарку у ванній кімнаті, на кухні або в коридорі. Підвісна сушарка врятує від постійного розкладання сушарки у кімнаті.

2. Додати обертів

Взимку варто виставляти на пральній машині максимальний віджим води. Постільна білизна, рушники та джинси виготовляються з матеріалів, які не бояться додаткових оберті. Щоб не нашкодити речам, потрібно перевірити інструкції щодо прання та режиму сушіння на етикетці.

Легко позбутися зайвої води після прання речей просто, якщо гарно струсити речі. Особливо це корисно після ручного прання, або прання у делікатному режимі без віджиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно розмістити техніку в кухні

3. Знайдіть оптимальне місце

Бажано сушити білизну біля вікна, щоб на неї потрапляли сонячні промені так вона висохне максимально швидко. Якщо сушити її на обігрівальних батареях, наслідком буде деформація речей з будь-яких тканин.

Якщо сушите речі на вулиці в зимову пору року, під час останнього полоскання додайте у воду трохи звичайної солі. Це врятує речі від замерзання.

4. Якість повітря

Сушіння в приміщенні погіршує якість повітря в оселі та провокує більше пилу в квартирі. Це відбувається тому, що випрані, але погано віджаті речі містять до 2-3 літрів води. Вода поступово випаровується, насичуючи приміщення вологим повітрям та випареннями мийного засобу.

5. Контролюйте рівень вологості

Сушіння білизни підвищує рівень вологості повітря, що може призвести до головного болю. Також, це може призводити до поширення різного роду бактерій, грибків та цвілі. Бажано включати вентиляційну систему у маленькій ванній та на кухні.

Зараз ви читаєте новину «5 простих способів швидко взимку висушити одяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути