понеділок, 06 березня 2017 16:43

10 ідей для використання дощової води у подвір'ї
10

Фото: ladnydom.pl

Збирати дощову воду у дворі справа досить корисна, якщо знати, для чого вона призначена. Дощем можна не лише змивати землю у дворі, але й забезпечувати щоденні потреби. Як використовувати дощову воду в господарстві пише ladnydom.pl.

Людина в середньому використовує 150 літрів води на місяць, з них випиває лише близько 3-ох літрів.

1. Збирачі води. На подвір'ї можна поставити бочки, куди буде стікати вода з даху. Бочка, у якій збирається вода, має бути непрозорою, щоб туди не потрапляло світло і рідина не цвіла. Також добре зверху мати додаткову кришку, яка захищає від потрапляння зайвого сміття.

2. Поливати дощівкою рослини. Не вся зелень любить кислу дощову воду, забруднену випарами в повітрі, які є у великих містах. Така рідина більше годиться для грубішої зелені - азалій, молодих хвойних дерев, рододендронів. Натомість у сільській місцевості дощова вода зазвичай м'яка і добре засвоюється рослинами.

3. Змивати дощовою водою в туалеті. Якщо у вас вбиральня на вулиці, можна прилаштувати автоматичний злив водою, яка збирається. Однак знадобиться також для цього система збору та фільтрації води.

4. Прати водою білизну. Дощова вода не має елементів магнію та кальцію. У такій рідині добре розчиняються пральні порошки, тому їх потрібно значно менше.

5. Мити дощівкою воду. Волосся після такої купелі м'яке та гладеньке, добре укладається та блищить. Можна також полоскати такою водою голову або поливати бризкавкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 ідей інтер'єру тісної ванни

6. Для миття рук. Мило надто сильно піниться в дощовій воді, тому якщо у вас на вулиці встановлено умивальник для рук, краще застосовуйте замість мила натуральні матеріали.

7. Мити посуд дощовою водою. Вона не залишає ліній на склі, так само як дає блиску зубам, якщо нею полоскати під час чищення.

8. Для миття автомобіля. Миття однієї машини бере близько 60 літрів води.

9. Зробити на городі душ. Якщо збирач води поставити на сонці, то купіль під дощовою водою буде досить комфортною.

10. Купати дощовою водою улюбленого пса. Його шерсть буде блискучою і м'якою.

Зараз ви читаєте новину «10 ідей для використання дощової води у подвір'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути