вівторок, 01 вересня 2020 08:21

Землетрус забрав життя більше 100 тис. людей

Землетрус забрав життя більше 100 тис. людей
Землетрус силою в 8,3 бали сколихнув Японію. Фото: https://www.sciencephoto.com

В Японії 1 вересня 1923-го стався найбільший за історію країни землетрус. Поштовхами силою 8,3 бала зруйновано міста Токіо та Йокогама. Загинули близько 105 тис. людей.

Епіцентр землетрусу знаходився в затоці Сагамі. Зруйновані водні мережі не давали можливості гасити пожежі, які охопили місто, і ще 30% будівель міста згоріла до тла. Від задухи, чадного газу і високої температури люди гинули навіть на відкритих площах. Загалом постраждало близько 3,4 мільйонів осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одне з чудес світу зруйнував землетрус

Зруйновано землетрусом або згоріло близько півмільйона будівель і 360 мостів. Загальні втрати були гігантськими - вони вчетверо перевищували річний бюджет Японії.

В країні оголосили надзвичайний стан і мобілізацію. Уряд скасував мито і ввів мораторій на сплату боргів та процентів по кредитах. Це привело до перегляду внутрішньої і зовнішньої політики Японії, яка почала втрачати авторитет на міжнародній арені. Великий землетрус припав на період економічної занепаду.

Землетрус частково зруйнував одне з семи чудес світу - Александрійський маяк на острові Фарос, зараз це територія Єгипту - 21 липня 365-го. Після завоювання Єгипту 332 року до н. е. Александр Македонський вирішив заснувати там нову столицю, що була названа на його честь Александрією.

Зараз ви читаєте новину «Землетрус забрав життя більше 100 тис. людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути