субота, 20 липня 2019 11:34

У кінотеатрі загинуло 10 глядачів

Масове вбивство глядачів відбулося 20 липня 2012 року у місті Орора в США. Тоді у місцевому кінотеатрі Aurora Movie Theater проходила прем'єра фільму режисера Крістофера Нолана "Темний лицар повертається".

Після 40 хвилин перегляду у зал зайшов чоловік одягнений у форму співробітника американського спецназу SWAT у повному спорядженні. Глядачі не звернули на нього увагу, вирішили, що це додаток до прем'єри. Поліція фігурувала у сюжеті фільму. Раптом чоловік дістав димову шашку та кинув її у глядачів. Тоді почав хаотично стріляти по глядацьким рядам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли найдавніші докази вбивства людини

Поліція прибула на місце злочину за хвилину та затримала нападника. Їм виявився 24-річний місцевий житель Джейк Холмс, який мав психічні проблеми. Того дня загинуло 10 людей, 59 було поранено.

Ця подія викликала кампанію про посилення контролю над вогнепальною зброєю у США.

Автор: wikimedia.org
  Зловмисник Джеймс Холмс розстріляв кінотеатр
Зловмисник Джеймс Холмс розстріляв кінотеатр
14 липня на Київщині в селі Горенка раніше судимий 23-річний хлопець побив чоловіка табуреткою та дерев'яною палицею. Злочин було вчинено на ґрунті довготривалих неприязних відносин, повідомляє Київська обласна прокуратура. Злодій замаскувався, одягнувши костюм "Спайдермена" і потрапив на територію будинку потерпілого, де почав його бити. Від завданих тілесних ушкоджень чоловік помер до прибуття "швидкої".
Зараз ви читаєте новину «У кінотеатрі загинуло 10 глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути