Ексклюзиви
четвер, 08 травня 2014 17:26

В Єгипті у підземній могилі археологи знайшли зображення Ісуса Христа
1

зображення Христа в Єгипті
Фото: pravoslavie.ru

Таємниче підземне приміщення, побудоване між VI-VII століттями нашої ери зберегло образ молодої людини з в'юнким волоссям, яка, схоже, дає благословення. Малюнок був знайдений серед інших коптських зображень, що зберігалися в гробниці.

Експерти, що зробили відкриття при розкопках в давньому єгипетському місті Оксірхунгус, гадають, що це було місце останнього упокоєння письменника і декількох священиків.

Керівник групи Хосеп Падро вже назвав знахідку "винятковою" і сказав, що цифри і символи, супроводжуючі малюнки, дозволяють припустити, що вони були намальовані в період раннього християнства.

"Можливо, ми маємо справу з дуже давнім зображенням Ісуса Христа", - зазначив учений. Археологи нині працюють над перекладом напису, що оточує фігуру на картині, яка намальована на стіні прямокутного склепу, намагаються встановити особу.

Усередині похоронної камери археологи виявили образ людини з в'юнким волоссям, одягненої у білий одяг, яка здійняла свої руки в характерному жесті благословіння. На думку експертів, це зображення, що повторює християнську іконографію перших віків, є прадавньою коптською іконою Христа.

Окрім ікони і написів, що оточують її, над дешифруванням яких сьогодні працюють фахівці, учасниками експедиції були знайдені зображення давніх близькосхідних рослин, а також письмове приладдя сімнадцятилітнього писаря: запакована металева чорнильниця, одне використане перо і два невикористаних, покладених в домовину як символ майбутнього життя слуги Господа.

На думку істориків, ця знахідка стане поворотною точкою в сучасній науці, що може пролити світло на багато елементів коптсько-римської християнської культури.

Зараз ви читаєте новину «В Єгипті у підземній могилі археологи знайшли зображення Ісуса Христа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути