середа, 12 грудня 2012 18:34

У Сахарі знайшли сліди маловідомої цивілізації

Супутникова фотозйомка дозволила виявити сліди стародавньої цивілізації в пустелі Сахара на південному заході Лівії. Про це повідомила група британських дослідників з Лестерського університету.

За словами вчених, у цьому районі були знайдені понад сто укріплених поселень зі структурами, якінагадують замки. Вони були побудовані в період 1 - 500 рр. н.е. представниками маловідомої цивілізації під назвою гараманти. Археологи виявили залишки укріплених комплексів з необпаленої цегли зі стінами, що досягають висоти 4 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Просочені отрутою стріли довели, що бушмени старші на 30 тисяч років

Крім того, були виявлені сліди жител, поховання у вигляді пірамід, поля і складні іригаційні системи. Нові знахідки суперечать давньоримським джерелам, згідно з якими гараманти складалися з диких кочівників, які спустошують околиці Римської Імперії.

"Насправді це була високорозвинена цивілізація, гараманти жили у великих укріплених поселеннях і займалися сільським господарством в оазисах. Гараманти мали письмові мову і передові технології", - говорить професор Девід Маттінглі.

Зараз ви читаєте новину «У Сахарі знайшли сліди маловідомої цивілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути