середа, 25 квітня 2018 14:24

Польський історик видав книжку про війну на Донбасі

Польський історик видав книжку про війну на Донбасі
Лукаш Надольський написав про війну 2015-го. Фото: Magnum-x

Польський історик Лукаш Надольський видав книжку "Зимова кампанія 2015 року в Україні".

"Моя книжка стосується зимової кампанії на Донбасі 2014–2015 років – боїв за Донецький аеропорт та Дебальцеве. Ці бої стали пірровою перемогою росіян. Росія не досягла повного успіху в обох кампаніях, хоча ціною великих втрат перемогла. Насправді, їхні військові плани були далеко попереду, але ефективний український опір їх суттєво знівелював, і росіяни здобули абсолютний мінімум з того, що планували. Хотів би навести приклад бою січня 2015 року. Українську позицію обороняли 38 солдат. Їх атакували росіяни з трьох танків. Українці знищили два танки ручними протитанковими гранатометами (РПГ). Один танк роздушив двох українських солдат. Ще один був тяжко поранений. Танк був підбитий і зупинений, але далі стріляв. Тоді на нього виліз український солдат Руслан Халілов і кинув всередину гранату. Екіпаж загинув, у полон взяли лише водія танка. Атака була успішно відбита. Росіяни змушені були відступити", - розповів науковець, передає polukr.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є криза, буде катастрофа: в Польщі заговорили про погіршення взаємин з Україною

Надольський вважає, що польське суспільство повинне робити висновки з війни на Донбасі і бути готовим до кривавого конфлікту.

Польський історик і публіцист Єжи Таргальський заявив, що на сьогодні у відносинах між Польщею та Україною криза, і попереду назріває катастрофа. Причиною став проросійський фактор, який зараз у польській політиці стає все сильнішим і знаходить підтримку серед польського суспільства.

Зараз ви читаєте новину «Польський історик видав книжку про війну на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути