четвер, 08 листопада 2018 10:32

Показали кольорові фото Києва 1900-х
9

Ланцюговий міст
Фото: polona.pl
Міський театр
Софіївський собор
Ланцюговий міст
Аскольдова могила

Gazeta.ua пропонує переглянути кольорові світлини Києва початку ХХ ст. Той час був періодом активного розвитку міста. Організовували водопостачання, каналізацію та освітлення.

1901-го звели Оперний театр, а Київську рисувальну школу Миколи Мурашка перетворили на Художнє училище. 1904-го відкрили Київський художньо-промисловий і науковий музей і музично-драматичну школу Миколи Лисенка. 1907-го запрацював перший стаціонарний український театр у приміщенні Троїцького народного дому. 1909-го відкрили зоопарк, за 3 роки - Бессарабський ринок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як у Києві будували метро

Столичне видавництво "Мистецтво"опублікувало 1979-го яскравий та оригінальний альбом світлин під назвою "Київ і кияни". Глянцеве видання було, в першу чергу, розраховане на європейських туристів.

Альбом був на українській і російській мовах із вкладкою англійською, французькою, німецькою та іспанською. Після перегляду світлин європейські туристи повинні були кинути все, і обов'язково відвідати Київ. Gazeta.ua пропонує переглянути ці фотографії.

Зараз ви читаєте новину «Показали кольорові фото Києва 1900-х». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути