понеділок, 30 березня 2020 18:12

Показали, що брали із собою на поле бою воїни 3 тис. років тому

Показали спорядження воїна бронзового віку, виявлене 2016-го у долині річки Толленз на півночі Німеччини. Вважають, що майже 1,3 тис. років до н.е. на цьому місці відбулася велика битва.

У збірці 31 об'єкт - бронзове шило з березовим руків'ям, вигнутий серповидний ніж, зубило, фрагменти бронзового листа, шматочки бронзового брухту, прикрашена зірками коробка з поясом, 3 прищіпки та бронзова спіраль. Їх знайшли у руслі річки на ділянці Weltzin 28. Призначення деяких невідоме. Раніше тут відшукали бронзові інструменти, шпильки та наконечники стріл, повідомляє The History Blog.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З моря дістали давній якір із зображенням богині та ієрогліфами

Перші людські останки почали знаходити у річці та на її околицях ще 1980-го. 1996 року з води дістали кістки, пробиті бронзовими наконечниками стріл, що дозволило датувати битву між 1300-1100 роками до н. е. Пізніші розкопки уточнили дату - 1,3 тис. років до н. е. Всього археологи знайшли 12 тисяч кісткових фрагментів, з яких ідентифікували 140 людей. Усі були молоді чоловіки міцної статури. Деякі кістки мали сліди вилікуваних ран від зброї. Тобто вони були досвідченими бійцями.

Автор: thehistoryblog.com
  Показали, що воїни бронзового віку брали із собою на поле бою
Показали, що воїни бронзового віку брали із собою на поле бою
Автор: thehistoryblog.com
  Показали, що воїни бронзового віку брали із собою на поле бою
Показали, що воїни бронзового віку брали із собою на поле бою
Археологи виявили 25 гробниць древніх воїнів неподалік міста Сьюдад-Реаля, Іспанія. У 2 знайшли поховання воїнів-жінок. Усі гробниці належать племені іберійців - давніх жителів Іспанії. У протистоянні з ними загинув карфагенський полководець Гамількар Барка - батько Ганнібала.
Зараз ви читаєте новину «Показали, що брали із собою на поле бою воїни 3 тис. років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути