середа, 12 лютого 2020 03:13

Відкрили туристичний маршрут місцями УПА
4

На Волині відкрили туристичний маршрут місцями УПА
Фото: УІНП
На Волині відкрили туристичний маршрут місцями УПА
На Волині відкрили туристичний маршрут місцями УПА
На Волині відкрили туристичний маршрут місцями УПА

В урочищі Вовчак на Волині заснували історико-краєзнавчий туристичний маршрут місцями бойової слави УПА – "Вовчак - Волинська Січ".

"Протяжність 64 км, 15 історичних пунктів, пішохідний та велосипедний формат проходження, маркування згідно з міжнародними стандартами — саме такий вигляд має відкритий 8 лютого 2020 року в легендарному урочищі Вовчак історико-краєзнавчий туристичний маршрут місцями бойової слави УПА. Маршрут має назву "Вовчак - Волинська Січ", – йдеться в повідомленні Українського інституту національної пам'яті.

Проєкт розробили ГО "Волинська фундація" та туристичний клуб "Антар" за підтримки УІНП.

Маршрут проходить через Локачинський і Турійський райони Волинської обл. Відвідувачі зможуть відвідати криївку в селі Губин, повстанську базу в с. Озютичі, братську могилу в с. Мочалки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бідоні знайшли архів та аптечку повстанців

В урочищі Вовчак на огляд туристам запропонують дві автентичні хати-садиби часів Другої світової війни. Одну із них сюди перевезли з сусіднього села Ревушки. Ця садиба була збудована в селі Вовчак, а під час знищення села радянською владою її перевезли в село Ревушки. Тепер вона повернулася назад.

"Іншу хату ми привезли з села Свійчів минулого року. На першому поверсі плануємо велику кімнату, де можна проводити гутірки, змурувати піч. На другому поверсі хочемо зробити хостел для туристів", – повідомив директор історико-культурного комплексу "Вовчак – Волинська Січ" Василь Мазурик.

До Центрального державного кінофотофотоархіву передали 301 документальне фото із зображенням подій часів Другої світової війни та післявоєнного періоду. Світлини до цього намагались вивезти у Німеччину, повідомили у пресслужбі Київської митниці.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили туристичний маршрут місцями УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути