Ексклюзиви
середа, 27 грудня 2017 11:44

Нацизм, комунізм і "русский мир" можна поставити в один ряд - В'ятрович

Нацизм, комунізм і "русский мир" можна поставити в один ряд - В'ятрович
Володимир В'ятрович: "Економічний потенціал України створений за радянських часів, але кров'ю українців і за рахунок життів мільйонів українців". Фото: 112.ua

Нацизм, комунізм і "русский мир" можна поставити в один ряд як ідеології, що неприйнятні для України і для українців, вважає директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"І нацизм, і комунізм, і "русский мир" - це три ідеологічні системи, які не бачать в цьому світі місця для України і для українців. У цьому контексті ми можемо ставити їх в один ряд. Всі три ідеології абсолютно агресивні, абсолютно антиукраїнські. Вони дуже різні, але з точки зору збереження України як національної і демократичної держави вони фактично єдині", - пояснив В'ятрович, пише "Обозреватель".

Він підтримав заяву колишнього прем'єр-міністра України Юрія Єханурова про розрив зв'язків із Росією.

"Україна - незалежна країна, яка кров'ю оплатила цю незалежність і ніякого об'єднання з Росією на найближче сторіччя не буде, - висловив думку Єхануров у ефірі одного із телеканалів. - Та й взагалі треба забувати про об'єднання. Я думаю, що нашим вченим потрібно серйозно розглядати питання і прирівняти нацизм, комунізм і "русский мир". Потрібно оголосити Російську Федерацію країною-агресором і розірвати дипломатичні відносини. Але для цього ми повинні різко посилити наші збройні сили. І потрібно піднімати питання про те, як український народ дивиться на те, щоб на території України розмістили базу НАТО".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ Росії затримала і вигнала з країни польського історика

В Росії на це відразу відреагував заступник голови ЦК КПРФ Юрій Афонін. Він заявив, що весь економічний потенціал України був створений за часів Радянського Союзу.

"Економічний потенціал України створений за радянських часів, але кров'ю українців і за рахунок життів мільйонів українців, - прокоментував думку росіянина В'ятрович. - Так звана індустріалізація, про яку так люблять говорити шанувальники радянської влади, фактично стала можливою тільки за рахунок знищення мільйонів українських селян за часів Голодомору".

Україна і Сполучені Штати Америки на засіданні Третього комітету Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй проголосували проти російського проекту резолюції про "боротьбу з героїзацією нацизму", який підтримали делегати 125 країн.

Дві делегації - США і України - виступили проти, 51 країна утрималася. Серед тих, хто утримався - члени Європейського союзу, Австралія, Грузія і Туреччина.

Зараз ви читаєте новину «Нацизм, комунізм і "русский мир" можна поставити в один ряд - В'ятрович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути