Ексклюзиви
понеділок, 23 лютого 2015 13:25

На відомому портреті Анни Болейн зображена інша жінка - вчені

Автор: Wikipedia
  Анна Болейн. Портрет Національної портретної галереї. Лондон.
Анна Болейн. Портрет Національної портретної галереї. Лондон.

Учені з Каліфорнійського університету в Ріверсайді (США) під керівництвом Еміта Рой-Чаудхері (Amit Roy-Chowdhury) розробили комп'ютерну програму розпізнавання осіб і проаналізували за її допомогою два портрети, які імовірно зображують Анну Болейн, другу дружину англійського короля Генріха VIII. Виявилося, що на знаменитого портрета з Національної портретної галереї в Лондоні зображене інша жінка, проте менш відома картина з Нідд-Холл - це дійсно портрет Анни.

Анна Болейн - друга з восьми дружин англійського короля Генріха VIII, яка не змогла народити спадкоємця чоловічої статі. Зрештою її звинуватили в зраді і стратили, після цього практично всі портрети екс-королеви були знищені. Збереглося лише одне повністю достовірне прижиттєве зображення Анни на медалі Moost Happi з колекції Британського музею.

Є також два сумнівних портрети королеви. Один знаходиться в Національній портретній галереї в Лондоні, а інший, більш відомий як "портрет з Нідд-Холла" (за назвою палацу, в якому він висів), нині зберігається в художньому музеї Бредфорта. З приводу достовірності цього портрета в істориків були сумніви. Хоча зображена на ньому жінка і носить коштовності, які належали Анні Болейн, багато експертів, проте, вважають, що це насправді Джейн Сеймур - наступна дружина короля Генріха.

Комп'ютерна програма Рой-Чаудхері, в яку заклали анатомічні параметри Анни з медалі Moost Happi, проаналізувала обидва портрета і видала несподіваний результат. Вона ідентифікувала Анну Болейн на портреті з Нідд-Холла, але не знайшла збігів з портретом з Національної портретної галереї. Тому останній, мабуть, все ж зображує іншу аристократку тієї епохи.

Зараз ви читаєте новину «На відомому портреті Анни Болейн зображена інша жінка - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути