Hisrory Extra пропонує найпопулярніші страви британської кухні, що фігурували на банкетах еліти у вікторіанський період.
Чорний хліб з морозивом
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 4-6 порції
Чорний хліб з морозивом є старою англійською стравою. Десерт робиться з ванільного морозива і хрусткими карамелізованими хлібними крихтами. Морозиво і шербети були дуже популярні, особливо ближче до кінця вікторіанського періоду. В багатих будинках були охолоджувачі,що робило морозиво популярним. У вікторіанському меню часто подавали морозиво і щербети як освіжаючий елемент в перервах між частуванням м'яса, риби або ситних пудингів.
Інгредієнти:
4 великих яєчних жовтків
90 г цукрової пудри
1 чайна ложка кукурудзяної муки
половина стручка ванілі
0,3 л молока
60 г вершкового масла
90 г хрусткого хліба грубого помелу
60 г. світло- коричневого цукру
0,3 л вершків
Кеджері
Британські колоністи, які базувалися в Індії створили цю страву з риби в 19 столітті. Після того як вони передали рецепт своїм друзям в Британії, кеджері став однією з головних страв в британському сніданку. Страва складалася з рису, копченої тріски і багатьох спецій.
Час приготування: 35 хвилин
Кількість порцій: 6
Поради: прикрасьте гілочкою петрушки.
Інгредієнти:
700г філе копченої тріски
100г вершкового масла
1 середня цибулина
2 чайні ложки каррі
220г довгого рису
3 яйця
сік половини лимона
3 столові ложки свіжої петрушки
сіль і перець
Вершки з вином і цукром
Збиті вершки з вином і цукром вважалося пияцтвом до тих пір, поки вершкові десерти не стали популярними серед еліти протягом 17 і 18 століть. Зазвичай виготовляється з кріплених вин, наприклад, хересу. Частування цим десертом фігурує на банкетах під час вікторіанського періоду.
Інгредієнти:
570 мл хересу або білого вина
половина тертого мускатного горіха
цукор за смаком
900 мл молока
Коментарі