субота, 08 вересня 2018 08:46

Маленькі будинки та афіші польською мовою - добірка ретро-світлин Луцька
13

8 вересня у Луцьку відзначають День міста. До свята Gazeta.ua підготувала добірку ретро світлин міста.

Луцьк у 1930-х
Фото: polona.pl
Луцьк у 1930-х
Луцьк у 1930-х
Луцьк у 1930-х
Луцьк у 1930-х

Раніше День міста святкували у серпні. Тепер будуть у другу суботу та неділю вересня. Таке рішення прийняли депутати міськради.

Однією із пропозицій перенесення Дня міста було 31 липня. Її ініціатором став місцевий краєзнавець, співзасновник проекту Lodomeria Артур Альошин. Він аргументував свою позицію тим, що 31 липня 1497 року Луцьк отримав другу грамоту Магдебурзького права. Вона дозволила запровадити в Луцьку органи міського самоуправління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як жили студенти найстарішої української академії

Іншої думки були представники Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату. Вони хотіли святкування із серпня перенести на 22 травня. В цей день віряни вшановують Святого Миколая, який є покровителем міста.

В інтернеті опублікували фото життя мешканців Луцька у 1930 році. Світлини придбали на інтернет-аукціоні. Фотограф-любитель показав, як лучани проводили дозвілля.

"На першому фото, можемо розгледіти як дві стильні лучанки, одягнені в сукні по останній моді прогулюються собі по Красненському містку. Інші світлини показують моменти з прогулянки на човні, які були в 1930-ті дуже популярним відпочинком. Дно луцьких річок було чистим і цілком підходило для такого заняття. Напевно, невідомі лучани, хотіли зробити собі фото на пам'ять", - йдеться у матеріалі

Зараз ви читаєте новину «Маленькі будинки та афіші польською мовою - добірка ретро-світлин Луцька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути