Американські кінотеатри 17 червня 1946-го дозволили продаж попкорну у приміщеннях і брати його із собою на показ. Після війни у країні був дефіцит інших солодощів.
Англійські колоністи Нового Світу 1630-го вперше попробували нову страву — попкорн, смажену кукурудзу, страву цілком звичною для місцевого індійського населення. Кукурудза особливого виду містить крохмаль, який при нагріванні вибухає, збільшуючи в об'ємі серцевину зерна. Через двісті років поп-корн виготовляли і продавали у США та Великобританії.
Раніше попкорн готували в дротяних кошиках на вогні, а потім у парових машинах та продавали в цирках, на карнавалах і вулицях. У 1885 році Чарльз Кріторз у Чикаго винайшов і впровадив першу компактну і мобільну машину для виробництва попкорну.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кольорові телевізори витіснили автокінотеатри
Під час Великої депресії ця їжа коштувала досить дешево і стала популярною. Американці ще більше полюбили попкон, коли його почали продавати у кінотеатрах.
У 1984 році був винайдений попкорн для мікрохвильових печей. Попкорн могли дозволити собі навіть бідняки – його ціна не перевищувала 5 центрів за пакет. У кінотеатрах його довгий час забороняли – адміністрація скаржилися на сміття і масні плями у залі після сеансу.
Перший кінодром відкрили 6 червня 1933-го у місті Камден, штат Нью-Джерсі. Вартість сеансу становила 25 центів з людини. Окремо платили ще 25 центів за авто. Він проіснував три роки, але завоював популярність. Автокінотеатри з'явилися практично у всіх штатах.
Коментарі