середа, 11 квітня 2018 11:56

Елвіс Преслі став відомим завдяки пісні про стрибок із вікна готелю

Елвіс Преслі став відомим завдяки пісні про стрибок із вікна готелю
 Елвіс Преслі вперше очолив хіт-паради із піснею про стрибок із вікна готелю. Фото: popsugar.com

11 квітня 1956 року Елвіс Преслі із синглом Heartbreak Hotel вперше очолив чарти Billboard. Після цього він став відомим.

Майбутній король рок-н-ролу Елвіс Преслі зробив рімейк композиції, яка до того існувала у виконанні кантрі-музиканта Томмі Дердена. Heartbreak Hotel в перекладі з англійської значить "Готель розбитих сердець". Історія пісні почалася з газетної статті про постояльця готелю. Вона була описана в газетах. Чоловік наклав на себе руки, вистрибнувши з вікна номера. Він знищив всі свої документи і залишив лише передсмертну записку, що складалася з однієї фрази: "Я йду по безлюдній вулиці". Слова написала журналістка і вчителька Мей Борен Екстон, яку попросив про це музикант Томмі Дерден.

У листопаді 1955 року Преслі вперше почув пісню на фестивалі кантрі в Нешвіллі. Мей Борен Екстон увімкнула йому її. Вона сподобалася королеві рок-ролу настільки, що він прослухав трек разів десять поспіль, пише сайт "song-story.ru".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший запис Елвіса Преслі продали за $300 тисяч

Спочатку в успіх пісні майже ніхто не вірив. Продюсери не були в захваті від вибору Елвіса. Його намагалися переконати відмовитися від пісні. Але він не погодився. Через місяць Преслі вперше виконав її на концерті, а в січні наступного року він записав Heartbreak Hotel за участю музикантів. З 1956 по 1958 рік Елвіс Преслі був незаперечним лідером усіх музичних чартів та хітпарадів, ставши практично першим білим виконавцем, котрий добився такого успіху в традиційно "чорному" рок-н-роллі.

У столиці Таїланду Бангкоку відкрили "Кафе розбитих сердець". Воно розраховане на відвідувачів, які страждають після розриву з коханими.

Власники закладу вирішили об'єднати харчування і психотерапію. Для цього передбачили спеціальні кімнати. В одній можна досхочу бити пляшки та жбурляти посуд у збільшену фотографію кривдника. В іншій — голосно кричати, битися головою об стіни, завбачливо обшиті поролоном. У третій кімнаті повно серветок для витирання сліз. Офіціанти співчутливо вислухають, подадуть склянку води й підставлять плече охочим поплакатися.

Зараз ви читаєте новину «Елвіс Преслі став відомим завдяки пісні про стрибок із вікна готелю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути