середа, 23 січня 2013 19:41

Для Табачника героями є Щорс і П'ятаков

Для Табачника героями є Щорс і П'ятаков
Фото: poliskasich.org.ua

Те, що імена Романа Шухевича та Степана Бандери виключили з програми ЗНО не є несподіванкою, вважає відомий письменник, краєзнавець, дослідник історії Визвольних змагань Роман Коваль.

Нагадаємо, імена Бандери та Шухевича Міністерство освіти вилучило з переліку осіб, про які треба знати, аби скласти цьогорічне незалежне оцінювання з історії України. Їх замінили на Миколу Щорса і Юрія П'ятакова.

"Я в цьому не бачу нічого незвичайного, якщо говорити про послідовність політики цієї влади, - сказав Роман Коваль у коментарі Gazeta.ua. - Тобто це в її руслі - зменшити цікавість до питомої української історії. А Бандера і Шухевич - це питомі діячі української історії, як би хто не оцінював. Цього не скажеш про Миколу Щорса і Юрія П'ятакова - людей не української національності, які впроваджували владу диктатури більшовицької партії, які були провідниками імперської політики в Україні. Для Табачника саме П'ятаков та Щорс є героями. Тому він волів би, щоб ми не згадували про діячів українського визвольного руху. Я засуджую це, не погоджуюся з цим, але розумію, що вони діють в межах антиукраїнської політики".

Крім того, історик не вбачає у такому кроці трагедії.

"Це може бути ефектом бумеранга. Адже те, що заборонене, є цікавим. А по-друге, я не думаю, що ця влада на віки. Обурення всіх верств населення, які не причетні до розкрадання України, величезне. Партія регіонів розгубила свій електорат навіть на Донбасі, тому можна спрогнозувати чим це для неї закінчиться", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Для Табачника героями є Щорс і П'ятаков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

119

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути