Ексклюзиви
неділя, 05 травня 2019 08:20

Хворий Колумб провів на Ямайці цілий рік

Хворий Колумб провів на Ямайці цілий рік
Колумб на Ямайці. Фото: Hathorn

Під час своєї другої подорожі до Нового Світу Христофор Колумб 5 травня 1494 року вперше побував на сучасній Ямайці. Острів Колумб виявив під час своєї другої експедиції в "Західну Індію".

5 травня кораблі Колумба підійшли до берегів Ямайки, досі невідомої європейцям. Мореплавець вирішив висадитися на берег, щоб познайомитися з островом. Від індіанців Верагуа Колумб дізнався, що до Тихого океану можна дістатися через вузьку долину. У пошуках водного проходу на захід, суди Колумба зазнали аварії біля берегів Ямайки. На Ямайці Колумбу і його людям довелося провести цілий рік.

Острів розчарував генуезця: золота він тут не виявив. Він оголосив острів володінням Іспанії і назвав його на честь своїх покровителів, іспанської королівської пари Фердинанда й Ізабелли. Але вона не прижилася. Залишилася місцева – Шамайка, що означає "земля джерел". Пройшовши уздовж північного узбережжя Ямайки, Колумб повернувся на Кубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моряк відкрив 700 островів

Перше іспанське поселення на острові "Колонія Сантьяго", було засновано в 1509 році в півтора кілометрах на захід від бухти Санта-Анна. Із 60 тисяч аборигенів їх чисельність вже до 1611 року впала всього до 74 осіб. Іспанці, а потім англійці стали завозити негрів-рабів з Африки, що і сформувало нинішній етнічний склад ямайців.

Четверта експедиція мореплавця Христофора Колумба у пошуках нового шляху до Індії розпочалася 3 квітня 1502 року. У ній взяло участь 4 кораблі з 150 членами екіпажу

Зараз ви читаєте новину «Хворий Колумб провів на Ямайці цілий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути