середа, 04 травня 2016 14:15

Археологи виявили докази шкідливих звичок давніх буддистів

Археологи виявили докази шкідливих звичок давніх буддистів

Археологи виявили артефакти віком понад 1700 років у Сватові (Пакистан), провінція Хайбер-Пахтунхва. Згідно з легендою, саме тут зберігаються відбитки стоп Будди.

Науковці знайшли десятки скульптур. Один із артефактів - зображення Будди, який виїжджає з палацу на коні. Ця знахідка, як й інші, виконані з зеленого сланцю. Про це повідомляє Live Science.

Крім того, археологи виявили безліч виноградних пресів і залишків винних бочок. "Вино активно вироблялося у Сватові. Нам відомо, що в ті часи багато буддистів мали проблеми з алкоголем. Причому цю пристрасть кілька разів намагалися побороти , але безуспішно ", - коментують вчені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчений з Кембриджа розшифрував музичну таємницю

Нагадуємо, що людиноподібний робот OceanOne допоміг вченим досліджувати корабель, який належав французькому королю Людовику XIV, і затонув приблизно в 1664 році. Серед знахідок виявилося багато цікавих артефактів, до яких раніше ніхто не торкався.

Зараз ви читаєте новину «Археологи виявили докази шкідливих звичок давніх буддистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути