неділя, 27 травня 2018 08:47

Як сходить Святий Дух - вітаємо з Трійцею

Як сходить Святий Дух - вітаємо з Трійцею
На Трійцю храми та житло прикрашають зеленню Фото: 24tv.ua

Свято Трійці або Зелені свята відзначають сьогодні українці. Припадає на 50-й день після Великодня. Християни згадують, як апостоли перебували на горі Сіон і там на них зійшов Святий Дух у вигляді полум'я.

"Раптом зчинився шум з неба, ніби буря раптова зірвалася. З'явилися вогненні язики і зупинилися по одному на кожному з присутніх. Всі сповнилися Духа Святого і стали славити Бога різними мовами, яких раніше не знали", - йдеться у Біблії.

В Єрусалимі в цей час було багато паломників, які прийшли відзначати єврейське свято Сінайського законодавства. Апостоли вийшли до них і стали проповідувати на їх рідних мовах. Проповідь так подіяла на слухачів, що багато хто увірував і стали запитувати: "Що ж нам робити?". Петро відповів їм: "Покайтеся і хрестіться в ім'я Ісуса Христа для прощення гріхів, тоді і ви отримаєте дар Святого Духа".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зелені свята: традиції та обряди на Трійцю

На свято Трійці у всіх християнських храмах відбувається Божественна Літургія та велика вечірня служба. Священнослужителі одягаються в зелений, білий або золотавий одяг. Ікони прикрашають березовими гілками. Підлоги устеляють свіжоскошеною травою або очеретом.

Тиждень після Трійці називається першою седмицею після П'ятидесятниці. Закінчується він неділею всіх святих і заговинами на Петрів піст, який цьогоріч триватиме з 4 червня по 12 липня.

Свято Трійці - офіційний вихідний. У нинішньому році він припадає на неділю, 27 травня. Понеділок, 28 травня, також буде вихідним.

Українці цього року на законних підставах відпочиватимуть 115 днів. Мова йде про суботи, неділі та неробочі державні свята.

Таким чином, понад 31% днів у році – вихідні.

Зараз ви читаєте новину «Як сходить Святий Дух - вітаємо з Трійцею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути