понеділок, 19 серпня 2013 18:49

Вояки у формі армій УНР та БНР промарширували на параді у Польщі
10

Фото: Фото: istpravda.ru

Щорічно 15 серпня в Польщі відзначають велике державне свято - День польської армії. Дата приурочена до перемоги Війська Польського над арміями більшовиків під Варшавою в серпні 1920 року.

Щорічно в цей день Міністерство національної оборони Польщі організовує барвистий парад військ і військової техніки. Проте цього року було зроблено ставку не тільки на сучасність, але й на історію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Диво над Віслою" врятувало Європу від більшовиків

Військово-історичним реконструкторам було довірено право пройти парадним маршем по центру Варшави в мундирах, в яких польсько-українсько-білоруська армія воювала під час польсько-большевицької війни 1920 року.

Реконструктори з інших країн взяли участь у святкуванні вперше. Іноземні гості представили уніформу армій-союзниць Польщі в тій війні. Українці промарширували в мундирах армії УНР, а білоруси в формі Першого Слуцького полку стрільців Білоруської Народної Республіки.

Крім білорусів та українців у параді взяли участь реконструктори, у формі американських пілотів ескадрильї Т. Костюшко, які воювали на боці Польщі, а також російські козаки та французькі піхотинці.

Зараз ви читаєте новину «Вояки у формі армій УНР та БНР промарширували на параді у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути