понеділок, 29 березня 2021 15:02

Зеленський хоче запровадити в Україні "паспорти вакцинації"

Зеленський хоче запровадити в Україні "паспорти вакцинації"
Від сьогодні вже мають працювати понад 1200 пунктів вакцинації. Фото: відсьогодні вже мають працювати понад 1200 пунктів вакцинації

На селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби обговорили постачання вакцин проти Covid-19 та можливість запровадження "паспортів вакцинації".

Глава держави Володимир Зеленський поцікавився питанням збільшення кількості пунктів для щеплення громадян, а також планами щодо доставки вакцин, повідомляють на сайті президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна обійти чергу на вакцинацію - як швидше отримати щеплення

"Ці "паспорти" вже розробляються і країнами Європейського союзу, і США, і Швейцарією, й Ізраїлем, тобто багатьма розвиненими країнами, які активно працюють над створенням колективного імунітету проти коронавірусу. Нам теж треба розробити свою систему відповідної "паспортизації". Також для стримування поширення коронавірусної хвороби необхідно охопити 70 відсотків дорослого населення щепленнями", - говорить президент.

Всесвітня організація охорони здоров'я провела спільне дослідження з Китаєм та виявила, що коронавірус може мати тваринне походження. Версія про витік з лабораторії малоймовірна.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський хоче запровадити в Україні "паспорти вакцинації"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути