вівторок, 27 лютого 2018 23:28

Лікарі назвали, що категорично не можна робити на морозі

Лікарі назвали, що категорично не можна робити на морозі
На морозі небезпечно дихати глибоко Фото: fr.rbth.com

На морозі небезпечно курити або носити тісне взуття. Куріння на морозі зменшує циркуляцію, а це може стати причиною відмороження кінцівок

Те ж саме стосується закутування шарфом рота та носа. Видихаючи гарячу пару в шарф, ви перетворюєте його в крижану кірку. Повітря, яке ви вдихаєте - стає ще більш холодним, що загрожує застудами або ангіною.

Зимове взуття повинне бути вільним, щоб можна було без перешкод одягати теплі шкарпетки і не відчувати дискомфорту. Це може спровокувати обмороження.

Напитися гарячого чаю відразу перед виходом на вулицю - ще одна поширена помилка. Такий напій збільшує кровообіг і підвищує захисні сили організму. Але при цьому після чашки гарячого напою розширюються судини. Вийшовши на мороз, відразу ж втрачається багато власного тепла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 способів навчитися не переїдати

При низьких температурах дихати глибоко небезпечно для здоров'я. Доводиться робити вдихи малими порціями повітря. В результаті чого настає нестача кисню. Зростає навантаження на серце, оскільки воно збільшує кількість скорочень за хвилину, щоб збільшити інтенсивність кровообігу і хоча б таким чином доставляти побільше кисню до клітин. На цьому тлі у декого починається тахікардія, хтось відчуває сильний головний біль.

Не можна грітися на вулиці алкоголем. Він розширює судини і спричиняє швидку віддачу дорогоцінного тепла в навколишню атмосферу. Через невеликий проміжок часу тіло починає стрімко охолоджуватися, а свідомість під впливом спиртного не може адекватно контролювати ситуацію.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі назвали, що категорично не можна робити на морозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути