Ексклюзиви
четвер, 06 травня 2021 16:54

Лікарі знайшли справжню причину повторного зараження коронавірусом

Лікарі знайшли справжню причину повторного зараження коронавірусом
Повторне зараження коронавірусом часто проходить складніше. Фото: ukrinform.ua

Люди почали хворіти на коронавірус повторно. Утворених антитіл після першого разу вистачає на три - чотири місяці.

Причинами повторних захворювань є погана якість тестування хворих і особливості імунітету людини. Не завжди зараження коронавірусом вдруге гарантує його легкий перебіг.

Про це розповів Gazeta.ua Федір Лапій, столичний імунолог.

"Поки в науковців немає відповіді на те, яким має бути захисний рівень антитіл проти коронавірусу, щоб людина не захворіла повторно. Я знаю, яким має бути захисний рівень антитіл щодо дифтерії та правця, але не щодо цього вірусу", - пояснив Федір Лапій.

Під час зустрічі з вірусом організм активує механізми захисту. Тоді збільшується кількість клітин в організмі, які знищують вірус. Після перенесеної хвороби їх частина залишається в організмі, формуючи імунну пам'ять. Вона допомагає під час зустрічі з вірусом перехворіти легше. Її тривалість становить від кількох місяців до двох років.

Упродовж першого тижня після появи симптомів виробляються антитіла класу IgА. Пізніше утворюються антитіла класу IgМ. А далі формуються імуноглобуліни класу IgG, які можуть зберігатися в організмі від двох до чотирьох місяців. І їхня кількість залежить від того, наскільки важко людина перехворіла. Саме цей тип антитіл захищає від повторного інфікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонерів кличуть на вакцинацію в оригінальний спосіб

Буває, що імунітет спрацював добре й антитіла блокують антигени вірусу. Тому тест і показує негативний результат. Якщо через кілька тижнів людина знову відчуває слабкість і робить тест, то він може бути позитивним. Це ознака того, що людина хворіє один раз і тривалий час, а не двічі.

До 1 липня в Україні можуть запустити Covid-паспорти. Вони міститимуть дані про вакцинацію, результати ПЛР-тестів або інформацію про одужання від Covid-19.

Документ про запровадження Covid-сертифікатів розробляють з урахуванням вимог Єврокомісії та ВООЗ, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі знайшли справжню причину повторного зараження коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути