вівторок, 27 жовтня 2020 13:20

Лікарка прогнозує 9 тис. заражень за добу найближчими днями

Лікарка прогнозує 9 тис. заражень за добу найближчими днями
Лікарка додала, що наразі в лікарнях змінили підхід до виписування пацієнтів із коронавірусом. Фото: Pixabay

Поширення коронавірусу в Україні відбувається в геометричній прогресії.

Інфекція стала заразнішою, розповіла головна лікарка Київської міської клінічної лікарні №4 Тетяна Мостепан в ефірі Obozrevatel TV.

"Ми бачимо, що хвороба високо контагіозна і розповсюджується у геометричній прогресії. Мені здається, що вже включився механізм і просто так зупинити процес у нас не вийде", — сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не коронавірусом єдиним: кияни масово злягають від грипу та ГРВІ

За її словами, на сьогодні Україна "досить близька" до добового показника в 11−15 тисяч нових заражень. А вже цього тижня можуть фіксувати понад 9 тисяч випадків Covid-19 на добу. Лікарка додала, що наразі в лікарнях змінили підхід до виписування пацієнтів із коронавірусом. Хворих не тримають до повного одужання, а виписують після стабілізації стану.

"Заповненість у нас фактично 95%, але в нас шалене виписування. Ми щодня виписуємо по 60−70 людей. Ми вже давно не працюємо в такому легкому режимі, коли пацієнт може перебувати у лікарні зайвий день. Критичний стан знято, пацієнта стабілізовано, він сатурацію тримає, він дихає і доліковуватися має вдома", — сказала вона про ситуацію в 4-й лікарні.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав постанову, в якій президенту Володимиру Зеленському рекомендується створити та очолити національний штаб щодо протидії Covid-19. На сайті парламенту повідомляють, що спікер підписав постанову 26 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Лікарка прогнозує 9 тис. заражень за добу найближчими днями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути