Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2018 08:18

Уляна Супрун розвіяла ще один міф

Уляна Супрун розвіяла ще один міф
Міжнародна медицина не знає діагнозу "дисбактеріоз". Фото - Facebook Уляни Супрун

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, що міжнародна медицина не знає діагнозу "дисбактеріоз".

"Зазвичай пацієнт, котрого направляють здавати аналіз на "дисбактеріоз", має проблеми з травленням: болі в животі, здуття, закрепи або діарею. Ще частіше - це маленька дитина, батьків якої непокоїть, наприклад, висипання або інші речі, які на думку самих мам, тат та лікарів можуть бути пов'язані з травленням. Коли деякі лікарі не знаходять очевидної причини порушень, вони можуть направити здати "баночку" на "дисбактеріоз". Коли аналіз показує, що хороших бактерій менше, аніж поганих - роблять висновок, що пацієнт хворіє та його потрібно лікувати", - повідомила Уляна Супрун у Facebook.

В організмі людини є дуже багато різних видів мікроорганізмів - це і бактерії, і віруси, і гриби. Вони виконують багато корисних функцій.

"Порівняно нещодавно сучасна медична наука почала досліджувати мікрофлору організму людини та вивчати випадки, коли ж баланс мікроорганізмів може порушуватися і викликати захворювання. Це явище сучасні вчені також називають "дисбактеріоз" або ж "дисбіоз", проте розуміють під ним зовсім не той "дисбактеріоз", який може часто зустрічатися в українських лікарнях", - пояснила посадовець.

Вона наголосила, що дотепер у світі немає єдиних стандартів, який же показник кількості та видів бактерій в організмі можна назвати нормою, а який дисбіозом. Їхній якісний і кількісний склад є унікальним для кожної людини і змінюються в залежності від віку, місця та способу життя, перебігу захворювання та інших чинників.

Тому світова наука не використовує діагноз "дисбактеріоз" та не має загальноприйнятих способів його лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун пояснила українцям, що найбільше впливає на самопочуття і думки

Той аналіз на "дисбактеріоз", на який відправляють пацієнтів в Україні, не є чимось корисним. Адже він показує лише десятки із можливої тисячі мікроорганізмів та просто не демонструє реальної картини. Крім того, якщо ви підете в різні лабораторії та здасте декілька таких аналізів в один день - всі вони покажуть різні результати.

"Насправді ж, симптоми, які ховаються під "дисбактеріозом" можуть говорити про великий спектр хвороб, які потрібно досліджувати в кожному конкретному випадку. Це може бути синдром подразненого кишківника, колік у новонароджених, лактазна недостатність, певна кишкова інфекція або ж взагалі може бути нормою для організму, яку не потрібно нічим лікувати або ж змінити харчові звички. Кожен випадок потребує специфічного підходу та лікування", - резюмувала Супрун.

Міфи навколо аутизму спровоковані хибними дослідженнями та необізнаністю суспільства. Один з міфів – поява аутизму через вакцинацію. Батьки часто відмовляються робити щеплення, утім цей міф спростували світові науковці.

Зараз ви читаєте новину «Уляна Супрун розвіяла ще один міф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути