Ексклюзиви
неділя, 17 січня 2021 14:57

Вчені розвіяли головний міф пандемії

Вчені розвіяли головний міф пандемії
Навіть при зараженні 76% населення колективний імунітет не виникає. Фото: pixabay

Вчені розвіяли головний міф пандемії - колективний імунітет не допоможе у боротьбі з пандемією. Дослідники стверджують, навіть при зараженні 76% населення колективний імунітет не виникає.

Раніше вважалося, що колективний імунітет зможе зупинити поширення Covid-19. Бо вірус стикається з популяцією, яка має рівень імунітету, що зменшує кількість людей, сприйнятливих до інфекції. Але зараз вчені говорять про те, що спалахи захворюваності не слабшають, навіть коли в регіоні заражено понад 76% жителів, повідомляє видання Science .

Показники смертності та заражуваності залишалися на тому ж рівні, навіть коли у місті Манаус (Бразилія) було заражено 76% населення. Навіть при такій кількості перехворілих колективний імунітет не розвинувся, йдеться в дослідженні.

Вчені використовували дані про виявлення специфічних антитіл до SARS-CoV-2 в учасників дослідження. Дані коригувалися у зв'язку з імовірністю зникнення антитіл з плином часу, щоб розрахувати приблизну частоту захворюваності Covid-19 при 66% заражених в червні та 76% у жовтні, в Манаусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степанов майже домовився за британську вакцину для українців

На тлі коронавіруса в місті в 4,5 раза збільшилася смертність. Попри таку високу частку інфікованого населення, передача інфекції в Манаусі тривала навіть при наявності нефармацевтичних втручань (маски, рукавички) з ефективним рівнем відтворення.

Вчені роблять висновок, що поріг колективного імунітету, частка населення, яка має набути імунітет, щоб знизити захворюваність на коронавірус, ймовірно, буде високим для SARS-CoV-2. Ускладнюється ситуація тим, що з часом імунітет до хвороби слабшає, відбувається повторне зараження, що призводить до нових спалахів захворювання.

Вакцинуватися від коронавірусу потрібно буде більше одного разу. У Великобританії, яка першою почала проводити вакцинацію, вважають, що це щеплення стане таким же регулярним, як щеплення від грипу, його потрібно буде робити щорічно.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розвіяли головний міф пандемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути