середа, 19 грудня 2018 13:13

Повідомили про ще одну смерть від кору

Повідомили про ще одну смерть від кору
Померла в Одесі дитина не була вакцинована. ФОТО: rivne.church.ua

Минулого тижня в Одесі від ускладнень кору померла дитина. Їй було 1 рік і 3 місяці. Планової вакцинації проти кору, яку діти мають отримувати при виповненні 1 року, дитині не робили. Її смерть стала 16 летальним випадком від кору 2018-го.

"Захистити дітей із серйозними протипоказаннями щодо щеплень може тільки колективний імунітет, коли 95-98% населення вакциновані проти кору. Проте станом на 1 листопада рівень охоплення плановими щепленнями дітей віком 1 рік в Одеському регіоні становить 68,9%: цього недостатньо для того, щоб інфекція не поширювалась", — наголосило Міністерство охорони здоров'я України на своєму офіційному сайті.

МОЗ закликало батьків обов'язково вакцинувати дітей відповідно до термінів Календаря щеплень і якомога швидше надолужувати пропущене щеплення. Ці послуги є безкоштовними для дітей до 18 років.

"Станом на 13 грудня 2018-го в Україні наявні 860,5 тис. доз вакцин проти кору, паротиту і краснухи, включаючи 392,2 тис. доз вакцин КПК виробництва США, що були направлені до регіонів України. Наступна поставка вакцин проти кору, паротиту та краснухи запланована на кінець грудня 2018-го. Усі вакцини якісні, безпечні й ефективні, доставлені Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ)", — відзначає МОЗ України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розпочалася епідемія грипу

Згідно з даними Центру громадського здоров'я МОЗ України, за період з 10 по 16 грудня 2018-го на кір захворіли 2652 людини. Із них 893 дорослих і 1759 дітей. Це на 1,5 % більше за показники попереднього тижня.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили про ще одну смерть від кору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути