Від початку року в Києві зафіксували 7 випадків захворювання на ботулізм.
Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в місті Києві.
Троє людей захворіли, з'ївши в'ялену рибу: у 2-х випадках це був продукт домашнього виготовлення, у 3-ому — невідомого походження.
2 випадки сталися через вживання домашніх м'ясних консервів. Наявність інфекції в усіх цих продуктах підтвердили лабораторні аналізи.
Один із останніх випадків захворювання на ботулізм у Києві пов'язаний зі вживанням рибної продукції промислового виробництва. Придбали її в одному з місцевих закладів торгівлі. Інший випадок стався внаслідок вживання рибної продукції невідомого походження. Її придбали біля одного зі столичних ринків.
"На сьогодні тривають лабораторні дослідження зразків крові", — повідомили в ГУ Держпродспоживслужби.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11-річна дитина потрапила до реанімації після того, як поїла риби
Ботулізм — це смертельна інфекція. Перші симптоми її проявляються переважно через 12-36 годин після зараження. Це нудота, блювання, діарея, біль у животі, сухість у роті, двоїння в очах, опущення верхньої повіки, труднощі під час ковтання, знижена або відсутня реакція зіниць на світло, слабкість у м'язах, яка поступово наростає.
Коментарі