При неправильному приготуванні чай може стати небезпечним. Про нього варто знати кілька речей.
Чай зі смаком цитрусових
Видання Journal of Food Composition and Analysis провело дослідження, яке показало, що чай з пакетиків з ароматом цитрусових містить в 30 разів більше норми свинцю і алюмінію. Ці метали дуже шкодять роботі нирок і серця.
Любителям чаю з цитрусовими, краще додавати справжню цедру, а не ароматизовані пакетики.
Пити чай після їжі
Чай погіршує процес засвоєння організмом заліза. Тому цей напій не варто пити після їжі.
Пиття чаю відразу після їжі погіршує стан шкіри, волосся і нігтів, тому дієтологи радять пити чай через 40-50 хвилин після їжі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названо продукт, який допоможе побороти вірус
Міцний чай
Дуже міцний чай викликає накопичення в кістках фтору. Від цього можуть початися проблеми з зубами і кістками. Вони стають крихкими та чутливими
Якщо вже ніяк не можна відмовитися від нього, то варто пити не більше 4 чашок на день.
Пити чай перед сном
Лікарі кажуть, що чай збуджує нервову систему не гірше, ніж кава. Навіть, якщо вдасться заснути, сон буде неглибоким, і на ранок людина прокинеться розбитою.
Коментарі