четвер, 11 липня 2019 03:28

Розповіли, скільки грамів грибів можна з'їсти за день

Розповіли, скільки грамів грибів можна з'їсти за день
Гриби мають корисні речовини. Фото:zhyvyaktyvno.org

За день не варто з'їдати більше 150 грамів грибів.

Якщо дотримуватися цієї норми, організм отримає необхідну кількість корисних речовин, що містяться в грибах – пише "Жіночий світ".

Ці речовини позитивно позначаються на серцево-судинній і нервовій системі, виробляють протираковий ефект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який літній фрукт має найбільшу користь

"Гриби є джерелом білка, вітамінів групи В і С, нікотинової та фолієвої кислоти, кальцію, фосфору, калію і заліза. Всі ці елементи позитивно впливають на роботу серцево-судинної і центральної нервової системи, зміцнюють кісткову тканину, надають антиоксидантний вплив на організм, а також позитивно впливають на кровотворення" - каже лікар-дієтолог Олена Ліванцова.

У грибах мінімальний вміст жиру і немає холестерину. Вони є продуктом рослинного походження, тому гриби можна вживати людям, що страждають ожирінням.

"Ще гриби можуть принести користь людям з цукровим діабетом – каже лікар. – Вуглеводи представлені харчовими волокнами, що сприяє зниженню рівня глюкози в крові. Гриби володіють і протипухлинним ефектом, який пов'язаний з наявністю селену і вітаміну С, що є антиоксидантами. Протипухлинна активність пов'язана ще і з білками – лектинами, які зараз активно досліджуються в онкології. Вони є пастками для пухлинних клітин".

Але багато чого залежить від місця зростання гриба. Ділянки, прилеглі до трас – погане місце для збору грибів. Гриби, як губка, вбирають все, що є в грунті. Якщо там є токсини і важкі метали, у вас будуть проблеми. Гриби не рекомендовані особам з хворобами шлунково-кишкового тракту в момент загострення (гастрити, виразкова хвороба, коліти, панкреатит), з нирковою та печінковою недостатністю. Не варто вживати гриби сирими – дієтологи радять їх обсмажувати без олії нетривалий час.

За рік печериці, томати, огірки, перець і зелень подорожчали від 10% до 38%. На початок квітня 2019-го печериці коштували 56,1 грн/кг. Торік - 46,1 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, скільки грамів грибів можна з'їсти за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути