Цибуля покращує стан шкіри й волосся. Також допомагає стабілізувати рівень цукру в крові, що робить її особливо корисною для діабетиків.
Рекомендується споживання цибулі влітку: цей овоч містить речовини, здатні підтримувати терморегуляцію організму й за рахунок цього вберегтися від теплового удару під час спеки. Пише видання NDTVFOOD.
Особливо корисною є червона цибуля. Цей сорт містить у собі велику кількість кверцетину — одного з найпотужніших антиоксидантів, здатного стримувати прояв алергічної реакції і зменшувати запальний процес. Ця речовина зміцнює капіляри й запобігає формуванню тромбів, нормалізує кров'яний тиск і прискорює загоєння ран. Також чинить противиразкову дію й сприяє підвищенню імунітету.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали фрукт, який знімає розлад шлунку
Цибуля на 80% знижує ризик розвитку раку кишечника. Виявили це вчені з Китайського медичного університету. Як показало дослідження, аналогічними протираковими властивостями володіють й інші овочі роду цибулевих, зокрема часник і цибуля-порей.
Коментарі