Ексклюзиви
пʼятниця, 03 квітня 2020 11:21

Розповіли, коли закінчиться карантин

Розповіли, коли закінчиться карантин
Фото: fakty.ua

У світі мало знають про коронавірус, від цього і паніка. Соцмережі переповнені порадами як лікуватися. Деякі із цих методів не просто неефективні, а й навпаки – дуже небезпечні. Люди зневірилися і порівнюють медицину до криниці. В яку керівництво держави роками плювало, а тепер хоче води напитися.

Про це розповідає Сергій Крамарєв, екс-головний інфекціоніст МОЗ України.

"Прогнози є різними, але треба готуватися до найгіршого. Краще перестрахуватися. Пік захворювання буде через два тижні після того як закінчать до нас привозити українців з інших країн. Тоді ми зрозуміємо, скільки у нас насправді заражених. Стане ясно чи витримає медицина. Хоча з епідемією не може справитися італійська, іспанська та американська. Українська ж ще слабша. Це не підвладне жодній системі, якою б не була багатою.

Міністерство охорони здоров'я видало указ, що люди із легкими формами зараження мають лікуватися вдома. У лікарні кладуть людей із запущеними випадками, кому потрібна реанімація.

Вірус чутливий до тепла. Це білкова структура, яку знищує ультрафіолет. Поки в Україні не страшна ситуація. Кілька померлих, це невелика цифра. Поки що вірус в Україні поширюється повільно. І ще додатковий фактор – Європа. Якщо там пандемія піде на спад, і у нас вона сильно розвиватися не буде. Тоді, думаю, карантин може закінчитися і в другій половині квітня.

Але вірус не зникне. Він вже потрапив між людей і не зникне поки не перехворіє 80 відсотків людей по світі. Тоді створиться колективний імунітет. Вчені працюють над вакциною, але вірус швидко змінюється. Поки її випробують, вірус мутує, то вона не спрацює, - наголошує фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сонце допоможе: Комаровський розповів, як дезінфікувати одяг після супермаркету

Щоб не було черги на коридорах та в підвалах, ввели карантину. З ним вдасться уникнути великого піку захворюваності. Чим менше скупченість, тим менше передача вірусу. Карантин виправданий поки не настане літнє тепло. Як з'ясували китайські вчені, активність вірусу падає при 38С і вологості 95% .

Паніка через коронавірус спричинила дефіцит масок та респіраторів. Проте і з ними можна заразиться, як неправильно одягати.

Медична маска захищає лише в тому випадку, якщо її одягає заражена людина. Великі краплі не розповсюджуються повітрям, а осідають на внутрішній поверхні маски.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, коли закінчиться карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути